Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

După 28 de ani România se califică la Campionatul European de Handbal masculin

Selecționata de handbal masculin a României a reușit duminică să se califice la Campionatul European după o pauză de 28 de ani.

Ucraina – România este meciul care a adus calificarea naționalei României la Campionatul European de handbal masculin. Meciul a fost pierdut cu 26-31 de către naționala condusă de Xavi Pascual, dar a fost suficient să termine pe locul al doilea în Grupa 4, acolo unde au mai participat Insulele Feroe și Austria.

Clasament Grupa 4

  • Austria, 12 puncte
  • România, 4 puncte
  • Insulele Feroe, 4 puncte
  • Ucraina, 4 puncte

Așa cum se poate observa, Insulele Feroe și Ucraina au și ele același număr de puncte ca România. Totuși, în cazul în care există egalitate de puncte atunci se aplică departajarea în funcție de rezultatele din meciurile directe, iar în tur România a trecut cu 34-26 de Ucraina. În dubla cu Insulele Feroe a fost 26-28 în deplasare și 25-17 pe terenul propriu.

Campionatul European din 2024 va fi găzduit de Germania în perioada 10-28 ianuarie și reprezintă cea de-a 16-a ediție din istorie și a treia cu 24 de echipe participante. Șase arena pun nemții la dispoziție pentru organizarea acestei competiții, iar cea din Dusseldorf are 50.000 de locuri. Tragerea la sorți pentru aflarea grupelor va avea loc pe 10 mai, la Dusseldorf (Germania).