Ponturi Liga Natiunilor si pronosticuri pariuri


Cea de-a patra ediție a Ligii Națiunilor sau UEFA Nations League 2024-2025 ne propune din nou dueluri între echipele naționale. Sunt implicate cele 55 de asociații membre UEFA, acestea urmând să se întreacă în perioada septembrie 2024 – martie 2026. Întâi sunt programate grupele (5 septembrie – 19 noiembrie), apoi play-off-ul în perioada 20 martie 2025 – 8 iunie 2025, iar apoi play-off-ul Ligilor C și D (26 martie 2026 – 31 martie 2026).

Extrem de atractivă din punct de vedere sportiv, întrecerea propune și o ofertă bogată pentru pariori. Iar echipa noastră vă va ține la curent cu informațiile de ultim moment și vă va propune o mulțime de ponturi pariuri Liga Națiunilor.

Cele mai populare pariuri Liga Natiunilor

Așa cum am precizat anterior, Liga Națiunilor este o competiție importantă și interesantă, ceea ce forțează casele de pariuri să pună la bătaie o gamă impresionantă de pariuri. Nu lipsesc pariurile clasice, însă includem în pariuri Nations League și pariurile speciale, cele pe handicap asiatic sau european, goluri, cornere, cartonașe și multe altele.

 • Sub/peste 2.5 goluri
 • Rezultat final și total goluri
 • Sub/peste număr de cornere
 • Șansă dublă 1×2

Firesc, cele mai populare pariuri, care se vor regăsi și în selecția de ponturi fotbal prezente pe ponturi-bune.ro sunt cele legate de meciurile echipei naționale a României și ale adversarelor sale. Ca și cele care implică formațiile importante la nivel continental, mai precis cele prezente în primele două grupe valorice din Liga Națiunilor.

Edițiile trecute au arătat că Liga Națiunilor este o competiție în care nu lipsesc surprizele. Cu atât mai mult cu cât, urmare a formatului, este asigurat un echilibru valoric al formațiilor prezente în grupe.

Profitabile au fost și pariuri Nations League pe interval de goluri sau pe numărul de reușite într-o anumită repriză. Fără îndoială, pe acestea le veți regăsi în lista de ponturi Liga Națiunilor, ca și în deja cunoscutele alegeri pentru biletul zilei astăzi sau cota 2 azi.

Top echipe din Liga Națiunilor

Spania caută să-și apere trofeul cucerit după ce s-a impus cu 5-4 la penalty-uri în meciul contra Croației în finala ediției trecute. Campioana en-titre va juca în Grupa 4 din Liga A, cu Danemarca, Elveția și Serbia iar vicecampioana va juca alături de Portugalia, Polonia și Scoția în Grupa 1 din Liga A Nations League 2024/25.

Betano
Betano

Franta

sa castige competitia


Betano

Spania

sa castige competitia


Betano

Germania

sa castige competitia


Betano

Portugalia

sa castige competitia


Betano

Italia

sa castige competitia


Betano

Câștigător

Nations League 2024/25

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Cu toate acestea, cea mai atractivă grupă la o primă vedere din Liga A este chiar Grupa 2, acolo unde Italia, Belgia, Franța și Israel vor fi rivale. Adversara României din Grupa E de la EURO 2024 va încerca să lase o impresie mai bună decât a făcut-o în precedentele ediții și își depune candidatura la câștigarea grupei.

Germania, țara organizatoare EURO 2024 va juca cu Țările de Jos, Ungaria, Bosnia și Herțegovina în Grupa 3 a Ligii A. Este favorită să încheie pe prima poziție, dar va fi interesantă și luptă pentru locul secund, cât și pentru evitarea retrogradării.

Ce este Liga Națiunilor?

UEFA Nations League sau Liga Națiunilor este o competiție care a debutat în anul 2018 și a fost gândită special pentru ca toate țările să aibă o șansă în plus de a juca meciuri cu miză în datele rezervate calendarului FIFA. Totodată, este un prilej în plus ca echipele naționale să ofere cel mai bun joc dacă vor să beneficieze de bonusurile oferite care constă în calificări la Campionatul European sau Campionatul Mondial.

Formatul a rămas același precum cel din prima ediție organizată în 2018. Echipele sunt repartizate conform coeficientului pentru ca grupele să fie echilibrate din toate punctele de vedere și competiția să fie și mai spectaculoasă.

Componența grupelor UEFA Nations League 2024-25

Liga A din Nations League

 • Grupa 1: Croația, Portugalia, Polonia, Scoția
 • Grupa 2: Italia, Belgia, Franța, Israel
 • Grupa 3: Țările de Jos, Ungaria, Germania, Bosnia și Herțegovina
 • Grupa 4: Spania, Danemarca, Elveția, Serbia

Liga B din Nations League

 • Grupa 1: Republica Cehă, Ucraina, Albania, Georgia
 • Grupa 2: Anglia, Finlanda, Irlanda, Grecia
 • Grupa 3: Austria, Norvegia, Slovenia, Kazahstan
 • Grupa 4: Țara Galilor, Islanda, Muntenegru, Turcia

Liga C din Nations League

 • Grupa 1: Suedia, Azerbaijan, Slovacia, Estonia
 • Grupa 2: România, Kosovo, Cipru, Gibraltar/Lituania
 • Grupa 3: Luxemburg, Bulgaria, Irlanda de Nord, Belarus
 • Grupa 4: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord, Letonia

Lituania și Gibraltar vor juca un meci de baraj în martie 2025, câștigătoarea va juca în Grupa 2, Liga C.

Liga D din Nations League

 • Grupa 1: Gibraltar sau Lituania, San Marino, Liechtenstein
 • Grupa 2: Moldova, Malta, Andorra

Datele cheie ale disputării meciurilor Nations League 2024/25

 • Faza grupelor: 5 septembrie – 19 noiembrie 2024
 • Liga A sferturi și play-off Liga A/B și Liga B/C: 20-23 martie 2025
 • Finalele Liga Națiunilor 2024/25: 4-8 iunie 2025
 • Play-off Liga C/D: 26-31 martie 2026

Grupă România în Liga Națiunilor

Repartizată în Grupa 2 din Liga C după ce a retrogradat în urma prestației mai nereușite avute în ediția precedentă, selecționata de fotbal a României urmează să înfrunte Kosovo, Cipru, Gibraltar/Lituania. La o primă vedere este o grupă în care locul 1 ar trebui să fie asigurat, însă pot să apară surprize. România și Kosovo s-au duelat recent, în calificările pentru EURO 2024, unde tricolorii au obținut patru puncte.

Primul loc asigură promovarea directă în Liga B, în timp ce ocupanta locului secund primește dreptul de a participa la barajul de promovare/retrogradare. În același timp, locul 4 retrogradează sau joacă baraj pentru evitarea retrogradării în Liga D. Toate aceste detalii, inclusiv ierarhia finală se cunosc după disputarea meciurilor din faza grupelor, programate în perioada 5 septembrie - 19 noiembrie 2024.

Miza este foarte interesantă pentru că locul 1 asigură promovarea directă în Liga B, în timp ce locul al doilea înseamnă meci de baraj cu echipe venite din Liga B și care teoretic ar trebui să aibă prima șansă.

Liga Națiunilor 2024-25 va fi parțial legată de calificarea echipelor naționale europene la Campionatul Mondial 2026. Cei mai buni patru câștigători ai grupelor Nations League pe baza clasamentului general, care au terminat în afara primilor doi din grupa de calificare. Play-off-ul va fi împărțit în patru trasee de play-off, urmând să se dispute în două etape eliminatorii cu un singur meci. Drept urmare, alte patru echipe au șansa de a merge la Mondialul din 2026.

Cu alte cuvinte, un eventual loc 1 în Grupa 2 din Liga C i-ar asigura un loc în barajul pentru Campionatul Mondial 2026. Din 1998 nu am mai reușit să ne calificăm la un asemenea turneu final, iar atunci reușeam să jucăm optimi de finală.

Program meciuri România Liga Națiunilor 2024

 • Etapa 1: Kosovo vs România, 6 septembrie 2024, ora 21:45
 • Etapa 2: România vs Lituania/Gibraltar, 10 septembrie 2024, ora 21:45
 • Etapa 3: Cipru vs România, 12 octombrie 2024, ora 21:45
 • Etapa 4: Lituania/Gibraltar vs România, 15 octombrie 2024, ora 21:45
 • Etapa 5: România vs Kosovo, 15 noiembrie 2024, ora 21:45
 • Etapa 6: România vs Cipru, 18 noiembrie 2024, ora 21:45

Întrebări frecvente Liga Națiunilor

chat bubble

Sunt promoții specifice pentru Liga Națiunilor?

Da, casele de pariuri online oferă promoții pentru Liga Națiunilor.

chat bubble

Cum pot urmări Liga Națiunilor 2024/25 pe live streaming?

Meciurile din Liga Națiunilor pot fi urmărite doar la TV sau prin alte site-uri de live streaming, agențiile online nu au licență pentru transmiterea acestor jocuri.

chat bubble

Pot paria LIVE pe Liga Natiunilor?

Da, există multe tipuri de pariuri live la toate meciurile din Nations League.

chat bubble

De ce ar trebui să pariez pe Liga Națiunilor?

Dacă jucam pe fotbal, când e pauză internațională oferta devine limitată, așa că Liga Națiunilor devine o opțiune bună.