Ponturi US Open 2024 si cote pariuri


În perioada 29 august - 11 septembrie 2022 vom avea US Open, al patrulea turneu de Grand Slam dintr-un sezon. Turneul este unul dintre cele mai vechi campionate de tenis din lume, cunoscut inițial sub denumirea de Campionatul Național al SUA, pentru care s-a jucat pentru prima dată la simplu și dublu masculin în august 1881. Se întâmpla pe terenurile de iarbă de la Newport Casino din Newport, Rhode Island . În acel an, doar cluburile care erau membre ale Asociației Naționale de Tenis pe gazon din Statele Unite (USNLTA) au fost permise să intre.

Din 1978, turneul a fost jucat pe terenuri acrilice la Centrul Național de Tenis USTA Billie Jean King din Flushing Meadows–Corona Park, Queens, New York City. Iar din 1987, US Open a fost cronologic al patrulea și ultimul turneu de Grand Slam al anului. US Open începe în ultima luni a lunii august și continuă timp de două săptămâni, weekendul de mijloc coincizând cu sărbătoarea Zilei Muncii din SUA .

Despre US Open 2022

Fără îndoială, principala veste legată de US Open 2022 este cea legată de sportivii din Rusia și Belarus. Organizatorii ultimului turneu de Grand Slam al anului au anunțat că le vor permite jucătorilor de tenis din aceste țări să concureze în acest an, în ciuda războiului care continuă în Ucraina. Directorul general și directorul executiv al Asociației de Tenis din SUA, Lew Sherr, al cărui grup administrează US Open, a confirmat vestea într-un interviu telefonic pentru The Associated Press.

USTA “continuă să condamne invazia deliberată şi nedreaptă de către Rusia a Ucrainei”, se arată în comunicat. Dar Federaţia Americană evidenţiază “circumstanţele speciale” cu care trebuie să se confrunte. Sherr a declarat că sportivii din Rusia și Belarus vor juca la Flushing Meadows sub un steag neutru – un aranjament care a fost folosit la diverse turnee de tenis din întreaga lume, inclusiv la Roland Garros, care s-a încheiat pe data de 5 iunie.

Astfel, Daniil Medvedev (lider al ierarhiei ATP) va avea ocazia să îşi apere titlul de la US Open. Competiția începe pe 29 august la New York.

Care sunt premiile la US Open 2022

Pentru ediția din acest an, organizatorii nu au anunțat încă premiile. Însă, anul trecut, la primul turneu după pandemie, acestea au fost cu 10% mai mari comparativ cu ediția 2019. Și nu este exclus să se înregistreze un salt și de această dată, mai cu seamă după ce la Wimbledon 2022 s-a consemnat un record all-time.

Dacă o să fie așa sau nu, rămâne de văzut. Pentru a avea în să un reper, iată care au fost sumele “puse la bătaie” la ediția trecută a competiției din America.

  • Primul tur: 75.000 de dolari
  • Turul doi: 115.000 de dolari
  • Turul trei: 180.000 de dolari
  • Turul patru: 265.000 de dolari
  • Sferturi de finală: 425.000 de dolari
  • Semifinale: 675.000 de dolari
  • Finală: 1.250.000 milioane de dolari
  • Campion: 2.500.000 de dolari

Pariuri pe români la US Open

La momentul la care scriem aceste rânduri, nu avem încă o imagine completă a prezenței românești la US Open 2022. Simona Halep însă și-a anunțat participarea la acest turneu. Fostul lider mondial a ajuns până în semifinale la All England Club. Înaintea meciului cu Elena Rybakina, Simona Halep nu pierduse niciun set pe iarba londoneză. În SUA, românca va schimba suprafața. Va juca pe hard, iar principala favorită la trofeu este poloneza Iga Swiatek (locul 1 WTA).

După turneul de la Wimbledon, Patrick Mouratoglou, antrenorul său, declara: " Programul este clar: urmează o vacanță, pentru că are foarte mare nevoie de ea. Apoi mergem la Washington, Toronto, Cincinnati și US Open. Va fi o singură săptămână de antrenament. A muncit mult în ultima vreme, nu trebuie să se epuizeze”.

Reamintim, US Open este singurul turneu de Grand Slam la care Simona n-a jucat vreo finală. A fost foarte aproape în 2015, când a pierdut în ultimul act cu Flavia Penneta și a ratat meciul pentru trofeu cu Roberta Vinci. Acum este creditată cu șanse de a prinde iar măcar semifinala.

Nu uitați însă să urmăriți lista noastră de ponturi US Open 2022, zilnic, pe toată durata turneului.

Tipuri de pariuri antepost pentru US Open

Când vine vorba despre ponturi tenis US Open 2022, trebuie să facem precizări importante. US Open este singurul Grand Slam care s-a derulat pe toate suprafețele de joc: iarbă, între anii 1881-1974, zgură în perioada 1975-1977 și hard din 1978 până astăzi.

Hard-ul Laykold, folosit în prezent, este mai lent decât cel utilizat anterior. Astfel că, dacă anterior la US Open erau favorizați jucătorii specializați în serviciu-voleu, acum avem de-a face cu condiții speciale, care le oferă șanse bune și jucătorilor mai scunzi, cu o bună deplasare în teren, ca și celor care mizează pe servicii care oferă o viteză mai mică pentru minge, dar cu o acuratețe mai mare în ceea ce privește zonele în care aceasta aterizează.

Cu toate acestea, jucătorii care servesc bine în mod regulat, ca și specialiștii în hard păstrează cele mai bune șanse de a se impune. Iar outsideri care se bazează pe aceste atuuri pot produce surprize.

Pariază pe câștigător la US Open

2-1 este raportul victoriilor în aceste turnee de Grand Slam, pentru Rafa Nadal în disputa cu Novak Djokovic. Spaniolul este, de altfel, neînvins pe teren în acest tip de turnee, eliminarea sa la Wimbledon consemnându-se ca urmare a retragerii forțate din pricina unei accidentări. Totuși, bookmakerii îi dau doar șansa a patra la victorie, cu o cota de 7.

Favorit, în opinia acestora, este Novak Djokovic, castigatorul de la Wimbledon, cu 2.50. Însă, așa cum aminteam, rămâne de văzut dacă acesta va putea juca sau, faptul că nu este vaccinat, îl va pune, ca și la Australian Open, în imposibilitate de a-și apăra șansele.

Al doilea favorit, cu o cotă de 3.75, este Daniil Medvedev, care beneficiază de faptul că sportivii din Rusia și Belarus pot juca la US Open 2022. În timp ce cota a treia este oferită spaniolului Carlos Alcaraz Garfia, 5.00. Zverev, cota 15, și Tsitsipas, finalistul de la Wimbledon, cu cota 12, completează lista principalilor favoriți.

Pariază pe câștigătoare la US Open

Și competiția feminină va avea pe tablou jucătoarele din Rusia și Belarus, însă, Aryna Sabalenka, cea mai bine cotată jucătoare din acest grup, are doar a treia șansă la câștigarea turneului. Mai mult, sportiva din Belarus, care a primit cota 15, este la egalitate cu Simona Halep.

Iga Swiatek, numărul unu mondial, este prima la acest capitol, cu o cotă de 3.75, chiar dacă a dezamăgit la Wimbledon. Specialiștii așteaptă o revanșă din fața sportivei poloneze, care a avut o formă incredibilă începând din luna februarie.

Naomi Osaka are o cotă de 10, și este a doua favorită, chiar dacă nu are deloc un sezon reuşit. Cori Gauff și Ons Jabeur, finalista de la Wimbledon, primesc cota 20 respectiv 15, în timp ce câștigătoarea surpriză de anul trecut, Emma Răducanu, este substanțial mai jos, într-un grup de șase sportive care au primit cota 20.

Cine a câștigat US Open în trecut

Ca și la Wimbledon, în prima parte a istoriei US Open (mai precis, până în 1911, pentru băieți, și 1918 pentru fete), câștigătorul ediției precedente întâlnea cel mai bun sportiv din faza eliminatorie. După care s-a trecut la sistemul tip tablou. În perioada în care întrecerea reprezenta Campionatele Naționale din SUA, Richard Sears (1881–1887), William Larned (1901–1902, 1907–1911) și Bill Tilden (1920–1925, 1929) dețin recordul pentru cele mai multe titluri la simplu masculin, cu șapte victorii fiecare. Dacă ne referim la US Open, perioada de după includerea jucătorilor profesioniști, Jimmy Connors (1974, 1976, 1978, 1982–1983), Pete Sampras (1990, 1993, 1995–1996, 2002) și Roger Federer (2004–2008) au câștigat cele mai multe campionate, cu cinci titluri. Federer a avut cele mai multe victorii consecutive, cinci (2004–2008).

Iată situația la fete...

În competiția feminină, la Campionatele Naționale din SUA, Elisabeth Moore (1896, 1901, 1903, 1905) deține recordul pentru cele mai multe titluri de simplu, iar Hazel Hotchkiss Wightman (1909–1911) pe cel pentru cele mai multe titluri consecutive (3). După perioada challenger, Molla Bjurstedt Mallory deține recordul de victorii – 8, dar și pe cel al titlurilor consecutive – 4. La capitolul din urmă, la egalitate cu Helen Jacobs (1932–1935).

Iar dacă ne referim la perioada US Open, Chris Evert (1975–1978) are cele mai multe trofee la rând. Tot ea, grație victoriilor din (1975–1978, 1980, 1982), are și cele mai multe triumfuri, la egalitate cu Serena Williams (1999, 2002, 2008, 2012–2014).

Ce trebuie să jucăm la pariuri la US Open 2022

La feminin, avem o favorită certă, Iga Swiatek. Însă acest lucru nu înseamnă că nu pot apărea surprize. A aratat-o turneul de la Wimbledon, dar și ediția trecută, atunci când, apărută de nicăieri, Emma Răducanu a reușit să-și adjudece trofeul fără set pierdut. O performanță pe care puține jucătoare au izbutit-o de-a lungul vremii.

Pentru alegerea unui câștigător în competiția masculină trebuie să mai așteptăm. Pentru că, după ce au avut deschidere pentru jucătorii din Rusia și Belarus, organizatorii de la US Open pot să manifeste o abordare similară și în ceea ce privește favoritul competiției, Novak Djokovic. Sârbul, recentul câştigător de la Wimbledon, a declarat la inaugurarea unui complex de tenis în Bosnia, că “nu este sfârşitul lumii” dacă nu va juca la ediţia din acest an de la US Open. “Sunt tenisman profesionist şi vreau să mă aflu oriunde pot juca. Politica nu mă interesează. Am părerile mele, iar ceea ce vreau este ca fiecare să aibă libertatea să aleagă ce este mai bine pentru el. Mi-aş dori ca, cel puţin, decizia mea să fie respectată. Dacă sunt autorizat, voi fi la New York. Dacă nu, nu este sfârşitul lumii”, a afirmat cel care are 21 de turnee de Grand Slam în palmares.

Oricum, recomandarea este urmăriți pentru această temă segmentul de pariuri tenis al colegilor noștri. Acolo unde veți afla ultimele date în această speță, dar și, de-a lungul turneului, cele mai importante informații despre meciurile reprezentative. Și, desigur, de mare ajutor urmează să fie și segmentul de ponturi pariuri zilnic sau cota 2 gratis, care vă pot ajuta să vă maximizați profiturile.

Simona Halep la US Open

În ceea ce ne privește, desigur, cele mai importante pronosticuri US Open 2022 o vor viza pe Simona Halep. “Nu am stabilit un obiectiv precis pentru US Open. Nu lucrăm așa. Noi avem un scop în ceea ce privește abordarea, modului în care joacă. Dacă îndeplinește asta, lucruri bune se vor întâmpla și în meciuri. Nu strig în gura mare că e deja un succes. Avem multe de îmbunătățit. Direcția spre care ne îndreptăm e promițătoare. Sunt foarte mulțumit cu ceea ce facem”, a declarat antrenorul Simonei, Patrick Mouratoglou.

Evident, este vorba și despre faptul că asupra Simonei ar trebui să nu apese o presiune suplimentară. Căci, dacă se bucură de joc la fiecare meci în parte, Halep este capabilă de performanțe bune. Așa cum s-a întâmplat și la Wimbledon, acolo unde a ajuns până în penultimul act al competiției.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015.