Pages

Valorant pariuri eSports

Valorant este ultimul venit in familia de jocuri free-to-play multiplayer first-person shooter. Jocul urmeaza sa fie lansat in aceasta vara. Insa versiunea finala beta, prezentata pe 7 aprilie, s-a bucurat de un asemenea succes incat a intrat deja si-n arena eSports. Echipele de top din zona acestor competitii au decis sa evolueze si in intrecerile de Valorant, astfel ca, imediat, si bookmakerii le-au inclus in oferta.


Valorant este opera celor de la Riot Games, cei care au realizat si League of Legends (LOL). Dezvoltarea sa, pe baza ideii lui Joe Zigler, a inceput in 2014, iar jocul este construit folosindu-se Unreal Engine. De design s-au ocupat Trevor Romleski (care a contribuit si la LOL) si Salvatore Garozzo, fost jucator profesionist si desenator de harti pentru Counter-Strike.

Cum ai acess la jocul Valorant

Primul teaser, sub titlul Project A, a fost prezentat in octombrie 2019. Jocul a fost anuntat oficial pe 1 martie, cu un video pe YouTube, iar vesiunea “closed beta” a fost lansata pe 7 aprilie in SUA, Canada, Europa, Rusia si Turcia.

valorant pariuri

Pentru a obtine un beta access key, jucatorii trebuie sa se inregistreze pe Twitch si Riot Games. In plus, trebuie sa urmareasca anumiti streameri (au activa zona de “drop”) minimum doua ore pentru a avea sansa de a obtine o “cheie” cadou. Dupa care se pot inregistra in joc.

Specificatii PC recomandate

Recomandate: 60fps

 • CPU: Intel i3-4150
 • GPU: Geforce GT730
 • High-end Specs – 144+fps
 • CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz
 • GPU: GTX 1050 Ti

Minime: 30fps

 • CPU: Intel i3-370M
 • GPU: Intel HD 3000

Hardware:

 • Windows 7/8/10 64-bit
 • 4GB RAM

Cum se joaca?

Valorant a fost comparat cu Counter-Strike: Global Offensive, dar si cu Overwatch, shooter-ul cu eroi al celor de a Blizzard. Nu este de mirare, pentru ca, practic, are elemente similare cu acestea.

Practic, in versiunea clasica a lui Valorant, jucatorii isi asuma rolul de a controla “Agenti”. Este vorba despre caractere care sunt asimilate cu tari si culturi diferite. Fiecare dintre acesti Agenti are abilitati unice si foloseste anumite tipuri de sisteme economice pentru a le extinde sau pentru a-si imbogati arsenalul de arme. Iar pentru fiecare arma exista un mod de actionare care este controlat de jucator pentru a obtine acuratetea maxima.

Se joaca intre doua echipe, una avand rol ofensiv, iar cealalta, defensive. Echipa care ataca are o bomba, denumita Spike, pe care trebuie sa o planteze intr-o locatie a adversarului. Si aceasta intr-un interval de 100 de secunde. Daca echipa in atac reuseste demersul, obtine un punct. In schimb, aparatorii primesc un punct daca detoneaza anterior bomba sau timpul expira. In egala masura, in cazul in care toti jucatorii unei echipe sunt eliminate pe parcursul unei runde, adversarii obtin un punct.

Se joaca 12 runde, dupa care rolurile se schimba. Echipa care a adunat cele mai multe puncte in 24 de runde castiga.

Popularite

Valorant, spuneam, s-a bucurat de un succes deosebit inca de la lansare. In prima zi de existenta a versiunii beta a inregistrat 1,7 milioane de vizualizari pe Twitch. Ceea ce inseamna cea de-a doua audienta din istorie. Performanta sa a fost depasita doar de un alt joc al celor de la Riot Games, celebrul League of Legends, care a inregistrat 1,73 milioane de vizionari la finala Campionatului Mondial din 2019. In plus cel putin in Romania lumea a inceput sa mizeze mult cota 2 la pariuri Valorant.

Si streamerii romani au audiente bune cu Valorant, chiar daca jocul este abia la inceput. Vorbim despre vizualizari de ordinul zecilor de mii, pe cele mai bune canale. Cifre interesante in conditiile in care bariera lingvistica este, evident, restrictiva.

Valorant pariuri

Turneele de Valorant au inregistrat deja rezultate bune de audienta. Exista competitii care au depasit 250.000 de privitori ca valoare de varf si s-au apropiat de 200.000 in ceea priveste valoare medie. Iar cand vine vorba despre numarul orelor de vizionare, exista concursuri care au depasit bariera de un milion!

Puteti juca ponturi pariuri pe competitiile de Valorant si in Romania. Winmasters si Netbet ofera mai multe piete. Se joaca dupa sistemul “2 din 3”, invingatoare fiind prima echipa care castiga doua harti. Astfel, tipurile de pariuri sunt:

 • Victorie in meci
 • Victorie la handicap: H -1,5
 • Numar total de harti jucate: +/- 2,5
 • Echipa care castiga o harta

Valorant si alte jocuri de esports

Valorant se adauga pe o lista in continua crestere. Cu atat mai mult cu cat din pricina pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19 si a regulilor de distantare sociala, astfel de evenimente au inceput sa intre si in atentia celor care in mod curent nu le urmareau.

Actualmente, Jocurile cele mai populare pe care se poate paria biletul zilei în acest moment sunt Dota 2, Counter-Strike Global Offensive și League of Legends. Turneele majore, organizate de dezvoltatorul jocului sau de catre entitati specializate, s-au transformat in evenimente de amploare. Iar premiile totale ajung si la nivelul celor de la turneele de tenis de Grand Slam sau marile competitii de golf, fiind de ordinul milioanelor de dolari.

Pariurile pe eSports necesita cunostinte la fel de riguroase precum cele de la alte discipline. Trebuie sa te familiarizezi cu eroii care sunt folositi, dar si tactica obisnuita a echipelor si principalii lor jucatori. Cu atat mai mult cu cat pot exista modificari de ultima ora, iar acestea pot rasturna substantial echilibrul de forte.

In egala masura, trebuie sa tineti cont si de alti factori. Miza turneului – reflectata de cele mai multe ori si in valoarea premiilor – spre exemplu. Pentru ca sunt echipe care folosesc strategii speciale la competitiile de top, dar nu si la cele mai putin importante. Pe care le trateaza, daca este sa facem o paralela cu fotbalul, drept jocuri de pregatire.

Un alt aspect important este tipul de format pe care-l are competitia. Pentru ca se pot face, in grupe spre exemplu, strategii pentru a evita un culoar mai putin favorabil. Sau, pe de alta parte, tipul de harta, in jocurile in care acest lucru conteaza. Pentru ca sunt echipe care dau un randament mai bun pe anumite variante, si sunt de invins pe altele. Sunt insa aspecte pe care, cu siguranta, o analiza serioasa, pe termen lung, vi le pot releva cu exactitate.

Top case de pariuri Valorant


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri