Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Uruguay sau Italia, cine câștigă Campionatul Mondial U20?

Luni, 12 iunie 2023, de la ora 00:00, Uruguay și Italia se vor înfrunta în cadrul finalei Campionatului Mondial de Fotbal destinat categoriei de vârstă U20. Cine câștigă competiția?

Uruguay și Italia au reușit să se califice în ultimul act al Cupei Mondiale destinate categoriei de vârstă sub 20 de ani.  Dacă pentru sud-americani este pentru a treia oară când joacă în acest punct al turneului, Italia U20 este calificată pentru a doua oară într-o finală de Campionatul Mondial după cea din 2017.

Naționalele sud-americane au avut cel mai mult de câștigat la această categorie de vârstă când vine vorba despre Mondial. Argentina are cele mai multe trofee (6) și este urmată de Brazilia. Dacă Uruguay se va impune în fața Italiei devine a treia națională din America de Sud care reușește această performanță. Orice ar fi, la finalul meciului o să avem parte de o câștigătoare în premieră.

Top 3 echipe cu cele mai multe titluri de Mondial câștigate:

  • Argentina, 6 titluri
  • Brazilia, 5 titluri
  • Portugalia/Serbia, 2 titluri.

Pentru accederea în finala Campionatului Mondial U20 din 2023, Uruguay a trecut cu scorul de 1-0 de Israel. De cealaltă parte, Italia a dat lovitura și a trecut cu 2-1 de Coreea de Sud. Rezerva Simone Pafundi (Udinese) a înscris golul victoriei.