Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Uruguay a câștigat Campionatul Mondial U20

Uruguay a învins-o cu scorul de 1-0 pe Italia în finala Campionatului Mondial U20 la fotbal masculin și astfel a reușit în premieră să obțină primul său trofeu la acest nivel.

Fotbalul juvenil de categoria U20 a fost dominat de către naționalele sud-americane. Argentina și Brazilia sunt pe primele două locuri când vine vorba despre trofee, iar acum Uruguay a intrat și ea pe lista echipelor naționale care au câștigat Mondialul la această categorie. Prezența în finală a celor două naționale nu a fost o surpriză, dat fiind faptul că în ultimii 10 ani ambele au mai reușit această performanță, dar erau învinse.

Practic, meciul Uruguay – Italia a mers într-o singură direcție încă din primul minut, iar statisticile sunt cele care confirmă lucrul acesta.  39% posesie a avut selecționata europeană, iar 0 a fost raportul șuturilor pe poartă și al celor pe lângă poartă. De cealaltă parte, 15 ocazii de gol au avut sud-americanii, 5 șuturi pe poartă și 7 pe lângă poartă.

Singurul marcator al finalei Campionatului Mondial U20 a fost înscris de jucătorul celor de la Liverpool Montevideo, Luciano Rodriguez. Atacantul care peste doar o lună împlinește 20 de ani a marcat primul său gol la acest turneu. Pe de altă parte, italianul Cesare Casadei (Reading) a reușit să obțină titlul de cel mai bun marcator al turneului. 7 este numărul golurilor reușite de către  jucătorul în vârstă de 20 de ani.