Știri

Un nou Mondial organizat pe timp de iarnă?

Organizarea Campionatului Mondial din Qatar pe timp de iarnă a fost primă concesie făcută de forurile fotbalului mondial și pare că urmează o nouă ediție.


Zvonurile spun că ediția din 2030 a Campionatului Mondial s-ar putea organiza din nou iarna, doar că de această dată trei țări vor să fie gazde. Arabia Saudită, Egipt și Grecia sunt țările care gândesc un proiect comun și vor să-l concretizeze pentru a-l putea depune pentru găzduirea turneului final din 2030. Majoritatea cheltuielilor vor fi suportate de Arabia Saudită, dat fiind faptul că este dispusă să investească o sumă uriașă.

Cu o lună înainte de debutul Campionatului Mondial din Qatar, deja au apărut vești cu un alt Mondial ce s-ar putea organiza pe timp de iarnă. Este vorba despre cel din 2030, atunci când trei țări pun la cale un plan îndrăzneț. Pentru moment este vorba despre un plan provizoriu, dar care ar putea prinde contur, dat fiind faptul că a fost trimis unei companii din SUA pentru procesare. Clima celor trei țări nu ar permite organizarea pe timp de vară în condiții optime și dacă vor câștiga cursa pentru organizarea CM 2030 sunt mari șanse să aibă loc tot iarna.

Mondialul din 2030 va fi al doilea Mondial la care vor participa 48 de echipe, după cel din 2026, care urmează să fie găzduit de Mexic, SUA și Canada. Asta înseamnă că sunt necesare 16 stadioane, dar nu reprezintă o problemă, deoarece saudiții dispun de un buget aproape nelimitat pentru a acoperi cheltuielile necesare. Aceeași Arabia Saudită va fi gazda Jocurilor Asiatice de iarnă din 2029, ce urmează să fie găzduită într-un oraș nou construit și unde se vor cheltui peste 500 de miliarde de euro.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum

Top case de pariuri