Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Spania este singura țară care a câștigat consecutiv trei competiții majore

Spania a dominat fotbalul mondial la începutul secolului 21 și a reușit ca prin această dominație să devină singura echipă care a câștigat consecutiv trei competiții majore.

O singură dată a reușit Spania să se încoroneze campioana mondială în istoria fotbalului, iar această performanță a obținut-o în anul 2010, atunci când era într-o formă de invidiat. 11 iulie 2010 rămâne fără îndoială data pe care o vor ține minte fanii Spaniei, deoarece este data la care preferata lor a reușit să ridice trofeul pentru prima oară la un Mondial. S-a întâmplat pe „Soccer City” (Johannesburg), sub privirile a 84.490 de spectatori și sub atenta supraveghere a englezului Howard Webb. A fost o finală modestă, dovadă că singurul gol al meciului a venit abia în minutul 116, când Andres Iniesta a fructificat o ocazie potrivită.

Aceeași națională a Spaniei a reușit ca pentru prima oară în istorie să își apere trofeul câștigat la Campionatul European. În 2008 a obținut al doilea titlu european, după o campanie unde nu a avut emoții, iar în cinci dintre meciuri a ieșit victorioasă. A repetat această performanță și patru ani mai târziu a dat lovitura la Euro 2012, după o umilință rar întâlnită într-o finală de European. 4-0 a fost scorul meciului cu Italia, jucat la Kiev și unde marcatorii golurilor au fost Silva, Alba, Torres și Juan Mata.

Ce șanse are Spania la CM2022

Calificată la Mondialul din Qatar, Spania urmează să întâlnească Germania, Costa Rica si Japonia. Cele patru echipe alcătuiesc Grupa E, iar primele partide urmează să aibă loc în data de 23 noiembrie, însă derby-ul grupei are loc pe 27 noiembrie, de la ora 21:00, atunci când se vor duela Spania și Germania, două dintre favoritele caselor de pariuri online la câștigarea trofeului.

Programul Spaniei la CM 2022

  • Etapa I: vs Costa Rica, 23 noiembrie
  • Etapa II: vs Germania, 27 noiembrie
  • Etapa III:  vs Japonia, 1 decembrie