Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Spania a intrat în istoria Cupei Mondiale

Victoria Spaniei asupra naționalei din Costa Rica a fost una de bun augur și totodată a adus cifre care au adus „Furia Roja” în istoria Cupei Mondiale.

Recunoscută pentru jocul precis de pase, Spania a pus în aplicare un asemenea plan și în meciul pe care l-a avut împotriva selecționatei statutul Costa Rica și pe care l-a câștigat cu scorul de 7 la 0. Însă, nu proporțiile scorului au făcut-o să intre în istorie, ci numărul de pase precise.

Spania, echipa cu cel mai mare număr de pase precise

„Furia Roșie” nu și-a lăsat adversarul să respire nici măcar o secundă în meciul pe care l-a câștigat cu scorul de 7-0 în fața Costa Ricăi, dar a și dominat la toate capitolele. Faptul că a avut un numărul record de pase a făcut-o să intre în istorie. Este echipa cu cele mai multe pase corecte oferite în prima repriză a a unui meci disputat la Cupa Mondială din 1966 și până în prezent.

Conform presei de profil din întreaga lume, 537 este numărul de pase corecte oferite de Spania în prima repriză a meciului de debut de la CM 2022. La final a avut 998 de pase complete din 1.060 încercate, procentaj de 94%, iar procentajul paselor a fost de 82%. Succesul pe care Spania l-a obținut reprezintă cea mai categorică victorie obținută de Spania la o ediție a Cupei Mondiale, unde recordul era 6-1 cu Bulgaria și data din 1998.