Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Spania a castigat Campionatul European de Baschet masculin

Duminica seara, de la ora 21:30, in Mercedes-Benz Arena (Berlin), in finala Campionatului European de Baschet masculin, Spania a reusit sa se impuna fara probleme.

Spania a devenit campioana europeana dupa victoria cu 88-76 asupra Frantei, intr-un meci care s-a disputat la Berlin. Echipa antrenata de italianul Scariolo a reusit sa fie la inaltime pe intreaga perioada a turneului si drept urmare s-a calificat in fazele superioare datorita locului 1 ocupat in Grupa A. Tot in faza grupelor a suferit singura infrangere a turneului, 73-83 vs Belgia, in etapa cu numarul 3.

In fazele superioare a avut si acolo probleme. Spania – Litunia 102 la 94 a fost un succes pe care ibericii l-au obtinut dupa prelungiri. In rest, urmatoarele trei dueluri, inclusiv finala turneului au fost castigate in timpul regulamentar, fara probleme. A trecut de Finlanda (100-90), Germania (96-91) si Franta (88-76).

Willy Hernagomez, cel mai bun jucator al competitiei

La inaltime si in ultimul act al competitie unde a reusit sa fie al treilea cel mai bun marcator al Spaniei, cu 14 puncte si 8 recuperari, Willy Hernagomez a reusit una dintre cele mai bune performante ale carierei. Legitimat la New Orleans Pelicans, ibericul este al treilea jucator prezent la Europeanul de Baschet 2022 din lotul Spaniei si care joaca in NBA. Usman Garuba (Houston Rockets) si Juancho Hernagomez (Toronto Raptors) provin si ei din cel mai tare campionat de baschet din lume.