Știri

Snooker: Zece jucători din China sunt acuzați de trucare de meciuri

Zece jucătorii de snooker din China se confruntă cu acuzații de aranjare de meciuri, în timp ce forul cel mai înalt din snooker investighează acest lucru.


Manipularea jocurilor și abordarea jucătorilor pentru a însela pariurile pe snooker sunt doar câteva dintre acuzațiile care li se aduc celor zece jucători. La doar câteva luni după ce în octombrie World Professional Billiards and Snooker l-a suspendat pe Liang Wenbo. Alți nouă jucători au urmat, inclusiv campionul  Masters 2021, Yan Bingtao și Zhao Xintong, câștigătorul Campionatului Marii Britanii.

Ce riscă jucătorii anchetați

Cei care vor fi găsiți vinovați de acuzațiile de trucare de meciuri sau manipularea rezultatului vor fi suspendați pe termen îndelungar. Majoritatea jucătorilor nu au negat lucrul acesta și nu au ieșit în public,. Singurul care ar fi negat aranjarea meciului este Wenbo.

Decizia autorităților competente va fi luată după ce în prealabil va avea loc o audiere independentă pentru a fi luate în considerare probele existente.

Cine sunt cei 10 jucători și ce acuzații li se aduc

  • Liang Wenbo (35 ani): acuzat de stabilirea meciurilor și de faptul că a fost abordat de pariori pentru a truca meciuri din World Snooker Tour și că a încercat să obstrucționeze ancheta WPBSA și să nu coopereze cu investigatorii.
  • Li Hang (32 ani): acuzat de trucare de meciuri și de apropierea de jucători cu scopul de a truca meciuri, plus obstrucționarea anchetei.
  • Lu Ning (29 ani): acuzat de trucare de meciuri, de faptul că s-a apropiat de jucători pentru a truca meciuri și că a pariat pe meciuri de snooker și a obstrucționat ancheta.
  • Yan Bingtao (22 ani): acuzat de trucare de meciuri și de faptul că a pariat pe snooker.
  • Zhao Xington (25 ani): acuzații că a trucat meciuri și a pariat pe snooker.
  • Zhang Jiankang (24 ani): acuzat că a trucat meciuri și neraportarea faptului că cineva s-a apropiat de el și i-a cerut să trucheze meciuri.
  • Chen Zifan (27 ani): participarea la meciuri aranjate
  • Chang Bingyu (20 ani): paticiparea la meciuri aranjate
  • Zhao Jianbo (19 ani): participarea la meciuri aranjate
  • Bai Langning (20 ani): acuzații că ar fi fost dornic să participe la astfel de meciuri și mai este învinuit că este preocupat de trucarea unui meci.

Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

500 RON pariu fara risc + 300 rotiri gratuite + 50 RON pariuri gratuite

Pariază acum

Top case de pariuri