Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Romania si-a aflat adversarele de la turneul olimpic de fotbal

Miercuri, 21 aprilie 2021, la sediul UEFA a avut loc tragerea la sorti pentru turneul olimpic de fotbal, programat in perioada 22 iulie - 7 august (in Japonia). Romania va face parte din Grupa B, unde urmeaza sa le intalneasca pe Coreea de Sud, Honduras si Noua Zeelanda.

Romania si-a aflat adversarele de la turneul olimpic de fotbal

Romania si-a aflat adversarele de la turneul olimpic de fotbal

Romania revine la Olimpiada dupa o absenta de 57 de ani si totul datorita performantei obtinute de selectionata U21. La Campionatul European din 2019 pierdea cu Germania in semifinale, dar a fost suficient sa atinga penultimul act pentru a obtine calificarea la Olimpiada. Mirel Radoi a fost selectionerul care a reusit aceasta performanta alaturi de Ianis Hagi, George Puscas & Co. Din cauza absetei de lla ultimele cinci editii ale Jocurilor Olimpice, Romania a fost repartizata in ultima urna valorica. Cea mai recenta participare a seletionatei noastre a avut loc in 1964, la Tokyo, unde termina pe locul 5.

Mirel Radoi va antrena Romania la Olimpiada din Tokyo

Mirel Radoi este cel care antreneaza selectionata de fotbal a Romaniei la Jocurile Olimpice si nu pentru ca este selectionerul echipei de seniori, ci pentru ca a stat pe banca in momentul in care echipa Romaniei a obtinut calificarea. El poate avea sub comanda jucatori nascuti dupa 1997, cat si trei jucatori care fac exceptie de la aceasta regula. In total sunt 23 de jucatori care vor face parte din lotul final, unde probabil se regasesc jucatori precum Olimpiu Morutan, Ionut Radu, Dennis Man, Ianis Hagi sau Mihaila.

Program Grupa B

22 iulie

  • Noua Zeelanda – Coreea de Sud
  • Honduras – Romania (ora 14:00 ora Romaniei)

25 iulie

  • Noua Zeelanda – Honduras
  • Romania – Coreea de Sud (ora 17:00, ora Romaniei)

28 iulie

  • Romania –Noua Zeelanda (ora 11:30, ora Romaniei)
  • Coreea de Sud – Honduras

Daca obtine calificarea in fazele superioare, atunci Romania urmeaza sa intalneasca locul 1 sau locul 2 din Grupa A. Asta inseamna ca s-ar putea duela cu una dintre selectionatele similare din Japonia, Mexic, Africa de Sud sau Franta.