Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Rapid și CSM București vor juca în sferturile Champions League la handbal feminin

Campioana și vicecampioana României s-au calificat în sferturile Champions League la handbal feminin. Dacă vor câștiga și de această dată vor merge în Final Four.

Handbalul este la un alt nivel comparativ cu fotbalul. Rapid București și CSM București vor evolua în sferturile de finală ale play-off-ului Champions League. Campioana și vicecampioana Ligii Florilor urmează să joace cu Kristiansand și Esbjerg.

Rapid București – Kristiansand

Va fi o dublă manșă de foc pentru că Rapid București întâlnește deținătoarea en-titre a trofeului. Liderul Norvegiei a reușit să se califice direct în această fază după ce a ocupat prima poziție în Grupa A. Kristiansand are 44 de puncte în campionatul intern, cu 22 de victorii din tot atâtea meciuri.

Rapid este pe locul 3 în prezent, după 20 de meciuri disputate. Însă, jocul ei este în creștere. Dovadă că a bătut tot în ultimele cinci etape din campionat, iar în Champions League a trecut de Krim Ljubljana. A fost o remontada nesperată în fața slovencelor. 24-29 a fost scorul primei manșe, dar sub privirile propriilor suporteri scorul a fost 30-24.

Esbjerg – CSM București

Danezele de la Esbjerg au jucat cu CSM și în ediția trecută de Champions League, iar atunci au reușit să treacă de formația bucureșteană. A fost 26-25 în Sala Polivalentă și 27-27 în manșa retur a sferturilor. Diferența este că acum CSM București a ajuns în sferturi fără să aibă adversar, datorită locului 2 obținut în grupe.

Danezele de la Esbjerg a continuat să fie la înălțime în dubla manșă cu Brest Bretagne. A fost o dublă victorie, 28-25 în Franța și 27-24 în meciul jucat pe terenul propriu. Este pe val, a reușit ca în primele zile ale lunii aprilie să câștige Cupa Danemarcei (33-22 vs Odense), iar în campionatul intern este pe 2, în spatele aceleiași Odense.