Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Petra Kvitova a câștigat WTA Miami și devine prima jucătoare din Cehia care reușește această performanță

Sâmbătă seara s-a disputat finala feminină a turneului Masters 1000 de la Miami, unde Petra Kvitova s-a încoronat campioană după victoria asupra Elenei Rybakina.

Fostă câștigătoare de Grand Slam, Petra Kvitova s-a calificat în finala WTA Miami după victoria în doar două seturi asupra Soranei Cîrstea. Nu a fost deloc întâmplătoare evoluția ei, dat fiind faptul că doar două zile mai târziu se încorona regină la Miami.

A împlinit 33 de ani cu nici măcar o lună în urmă, iar câștigarea Miami Open poate fi considerat un cadou venit mai târziu pe care și l-a făcut. Ce e drept, rezultatul a fost o reală surpriză, aspect evidențiat și de casele de pariuri care aveau mai puțină încredere în succesul Kvitovei în finală. Ea întâlnea campioana de la Indian Wells și finalista Australian Open de anul acesta, dar nu a contat lucrul acesta.

Un prim set demn de o finală

În primul set s-a mers cap la ca fără greșeală până la scorul de 4-4, apoi fiecare și-a pierdut serviciul consecutiv. S-a ajuns în tie-break unde ambele jucătoare au arătat cât își doresc victoria, iar Kvitova a câștigat cu 7-6 abia după disputarea celui de-al 30-lea punct, timp în care a salvat cinci mingi de set.

Oboseala și-a spus cuvântul în cel de-al doilea act, iar Rybakina cu greu a mai putut ține ritmul, având în vedere că a jucat 12 meciuri în aproximativ trei săptămâni. Astfel, 7-6 (14), 6-2 a fost scorul unui duel care a durat 102 minute.