Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Motivul pentru care sunt acordate multe minute de prelungiri la Cupa Mondială

FIFA a decis să umble puțin la reguli odată cu debutul Cupei Mondiale din Qatar și vrea să ofere fanilor prezenți și cei din fața micilor ecrane tot mai mult fotbal efectiv.

Arbitrilor le-au fost trasate noi sarcini în ceea ce privește regula acordării prelungirilor pentru meciurile de la Cupa Mondială, ceea ce a stârnit uneori surprinderea fanilor care nu erau familiarizați cu lucrul acesta. Drept urmare, din dorința de se juca mai mult fotbal efectiv într-un meci de la turneul final, arbitrul are obligația de a taxa orice timp mort.

Vrem să evităm meciurile cu 42, 43, 44 minute de joc efectiv. Deci, timpii de înlocuiri penalizări, celebrări, intervenții medicale sau VAR, vor trebui recompensate”, este declarația lui Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitri din cadrul FIFA

Recordul de minute de prelungire acordate la Cupa Mondială 2022 îl deține partida dintre Anglia și Iran, meci câștigat cu 6-2 de naționala antrenată de Gareth Southgate. 27 de minute de prelungire au fost atunci acordate, în cea de-a doua zi de la Mondial. Mai mult, cele mai puține minute de prelungire s-au acordat în Mexic – Polonia (0-0). Doar nouă minute au căzut arbitrii de acord, fiin și singurul meci sub 10 minute de prelungire acordate atât în prima, cât și în a doua repriză.