Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Momente memorabile de la Mondial: Tricolorii și-au decolorat părul

Trei momente memorabile de la Cupa Mondială Cupa Mondială rămâne cel mai așteptat moment pentru jucătorii din întreaga lume, dar uneori aceștia sunt protagoniști fără voie ai unor momente care rămân în istorie.

Calificată în optimile Cupei Mondiale din 1998, România a rămas în memoria fanilor din întraga lume nu doar pentru fotbalul bun de atunci, cât și pentru decizia jucătorilor de a se vopsi la păr. A fost mai mult un pariu pe care jucătorii l-au pus înaintea competiției și anume, dacă trec în fazele eliminatorii, să facă ceva memorabil.

Cu un meci înainte de finalul fazei grupelor, selecționata antrenată atunci de Anghel Iordănescu reușea să obțină calificarea matematică în optimi, Așadar, tot lotul României, în frunte cu Gheorghe Hagi au decis să se decoloreze la păr și așa au ieșit de la cabine în meciul România – Tunisia 1-1.

Campionatul Mondial din 1998 a fost al treilea consecutiv pentru naționala României, unde a reușit să atingă fazele eliminatorii. În Franța a fost mult mai palpitant pentru că a ajuns acolo matematic după doar două etape.

Rezultate România la Cupa Mondială din 1998:

  • România – Columbia, 1-0 (gol Adrian Ilie)
  • România – Anglia, 2-1 (goluri Viorel Moldovan, Dan Petrescu / Michael Owen)
  • România – Tunisia 1-1 (goluri Viorel Moldovan / Souayah)