Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Momente memorabile de la Mondial: Invenția „bicicletei”

În cei aproape o sută de ani de la organizarea primei ediții de Cupă Mondială au avut loc o mulțime de evenimente interesante, iar unele au rămas memorabile, așa cum este și cazul „bicicletei”, schema care a uimit audiența.

Fotbalistul căruia îi este atribuită prima „bicicletă” din istoria fotbalului este brazilianul Leonidas. A fost schema făcută de acesta în cadrul ediției din 1938 a Cupei Mondiale. Această schemă nu doar că a uimit audiența, dar a fost importantă în meciul Brazilia – Cehoslovacia, din cadrul sferturilor de finală. Presa timpului respectiv a scris cuvinte de laudă despre Leonidas, iar unul dintre ziarele care au ținut să-i ofere brazilianului câteva rânduri a fost „The Paris Match”, care a scris:

Acel om de cauciuc are un dar diabolic pentru a aduce mingea sub control și a dezlănțuit lovituri fulgerătoare atunci când adversarul nu se așteaptă”.

Leonidas da Silva a fost unul dintre cei mai buni jucători brazilieni din țara lui. Așa a și fost numit până la intrarea în scenă a marelui Pele. A jucat la două campionate mondiale alături de Brazilia, iar în 1938 a fost considerat cel mai bun marcator.

Poreclit ”diamantul negru”, jucătorul și-a ănceput cariera la Sao Cristovao, în 1929 și s-a retras de la Sao Paulo, la finalul sezonului 1949-1950, echipă pentru a jucat în 211 de meciuri și a înscris 140 de goluri. În total, Leonidas a evoluat în 574 pentru echipele de club și a înscris 516 goluri. El a jucat în 19 meciuri și pentru naționala Braziliei, echipă pentru a înscris 21 de goluri în perioada 1932-1946.