Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Momente memorabile de la Mondial: Caracatița Paul a indicat corect câștigătoarea CM 2010

Cupa Mondială din 2010 a rămas în istorie pentru mai multe evenimente pe terenul de fotbal, însă un aspect pe care mulți și-l amintesc este cum a reușit Caracatița Paul să indice corect câștigătorul în meciurile Germaniei și în finală.

Paul, caracatița minune care a indicat corect rezultatul în opt partide de la CM 2010

Nu credea nimeni că o caracatiță poate să rămână în istoria Cupei Mondiale și până la urmă de unde legătura dintre această competiție și Paul, așa cum era numit acest animal. Din dorința de a face ceva extravagant, germanii au decis să se folosească de ea pentru a vedea dacă poate indica corect meciurile naționalei Germaniei.

Dat fiind faptul că își găsea locul în Sea Life Oberhausen din Germania, Paul a devenit faimos în timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud (2010) după ce a prezis corect rezultatul a opt partide. Au fost șapte meciuri jucate de selecționata Germaniei și finala CM 2010. Modalitatea de a face lucrul acesta era foarte simplu, i se prezentau două cutii transparente în care era mușchi, stridii sau altceva, fiecare având steagul celor două țări care jucau.

La scurt timp, Paul a decedat la vârsta de doi ani, în condițiile în care ele ajung la cel mult patru ani, iar vestea morții caracatiței prezicătoare a fost privită cu tristețe în toată lumea. Paul a fost dorit de acvariul din Spania, acolo unde a devenit celebru după e a prezis că Spania avea să câștige ultimul act.