Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Momente memorabile de la Cupa Mondială: Tim Howard și recordul său

Nenumărate recorduri au făcut ca anumiți jucători să rămână în istoria Cupei Mondiale, cea mai așteptată competiție organizată la fiecare patru ani, Tim Howard este unul dintre acești jucători care au rămas în istorie.

Tim Howard este unul dintre cei mai buni portari pe care SUA i-a avut de-a lungul ultimilor ani și drept urmare a apărat poarta acesteia de 121 de ori în intervalul 2002-2017. Alături de naționala lui a  evoluat în 2014 și la Cupa Mondială, acolo unde a rămas în istorie datorită intervențiilor sale. A reușit chiar la calificarea în fazele superioare după ce a luat fața Portugaliei și Ghanei. Însă meciul său de referință a fost în optimi, unde SUA a pierdut cu greu în fața Belgiei.

Belgia – SUA, meciul care l-a făcut celebru pe Howard

Jurgen Klinsmann este antrenorul care a condus SUA la Cupa Mondială din 1994, iar unul dintre jucătorii pe care s-a bazat a fost și Tim Howard. Portarul care la vremea respectivă era sub contract cu Everton a reușit să  intre în istoria Mondialului datorită numărului de intervenții în meciul cu Belgia. 11 asemenea salvări decisive a avut doar în timpul regulamentar, acolo unde belgienii au dominat autoritar, dar la pauză 0-0 a fost scorul.

În cele din urmă a încheiat cu 16 intervenții decisive, dar asta nu a împiedicat deloc Belgia să se califice. Ironia sorții a făcut ca golurile primite de Tim Howard să vină din partea lui Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku, doi dintre coechipierii lui de la Everton. 2-1 a fost scorul final, unde singurul gol al SUA i-a aparținut lui Julian Green, în minutul 106. Drept urmare, cu 16 intervenții salvatoare, cele mai multe dintr-un meci din 1996, de la monitorizarea statisticilor și până în prezent.