Știri

Momente memorabile de la Cupa Mondială: Garrincha face un turneu magnific

Brazilia a fost de multe ori cea mai bună echipă de la Cupa Mondială, ceea ce se poate observa și din titlurile obținute de-a lungul timpului, fiind cea mai medaliată echipă.


Brazilia a fost mult timp cea mai urmărită echipă atunci când a jucat la Cupa Mondială, ceea ce s-a întâmplat și în 1962, atunci când turneul final a fost găzduit de Chile. A fost atunci dusă pe culmile succesului nu de Pele, așa cum s-ar crede, ci de către Manuel Francisco dos Santos, cel pe care poate îl cunoașteți sub titulatura de Garrincha.

Deși nu este la fel de cunoscut ca faimosul său coechipier, Garrincha s-a născut cu defecte la ambele picioare, dar a rămas în istorie drept unul dintre jucătorii cu cel mai bun dribling din istorie. Este o abilitate pe care o mai au și alți jucători brazilieni, dar în cazul său a fost ceva nativ și l-a expus pe deplin de nenumărate ori. Jocul elegant de picioare al jucătorului l-a pus în fața Spaniei la Cupa Mondială din 1962. A fost cel mai bun turneu făcut de el, iar faptul că s-a simțit bine s-a văzut și în sferturi, unde a înscris două goluri în fața Angliei și două în semifinale. Pentru el a fost un turneu impecabil, devenind primul jucător care a câștigat atât Gheata de Aur, cât și titlul de golgheter al turneului.

Cine este Garrincha

Născut în 28 octombrie 1933, Manuel Fracisco dos Santos a jucat foarte mult timp la echipe de top din Brazilia, dar gloria a cunoscut-o la Botafogo RJ, club pentru care a jucat 581 de meciuri din totalul de 598 la nivel de echipă de club. El a îmbrăcat tricoul echipei naționale de fotbal a Braziliei în 50 de meciuri, iar în tot acest timp a înscris 12 goluri.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum

Sportingbet Sport

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Top case de pariuri