Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Mafia albaneză, blaturi în Premier League? Granit Xhaka este cercetat!

În decembrie 2021, Granit Xhaka a fost avertizat de arbitrul Andre Marriner pentru tragere de timp în victoria lui Arsenal la Leeds, 4-1 pe Elland Road. Era minutul 86 și jucătorul a întârziat mai bine de 20 de secunde execuția unei lovituri libere.

Xhaka, implicat într-o anchetă care vizează mafia albaneză

La ce bun, probabil că s-au întrebat cei care au văzut partida, în condițiile în care vorbim despre un jucător al echipei care avea un avantaj copios. Ei bine, misterul avea să fie deslușit rapid. Se pariaseră 52.000 de lire sterline pe un avertisment primit de Xhaka în ultimele 10 minute, motiv pentru care FA a declanșat o anchetă și a trimis cazul la National Crime Agency (NCA), entitatea care se ocupă în Marea Britanie de crima organizată.

Volumul neobișnuit de mare de tranzacționare pe bursa de pariuri Betfair a fost însă doar vârful aisbergului. Sportsmail a aflat că anchetatorii NCA au descoperit dovezi ale unor sume semnificative pariate în criptomonede pe piețe nereglementate, cea mai mare parte din acestea în Albania. În plue, NCA analizează afirmațiile conform cărora Alban Jusufi, un atacant suedez-albanez care a primit o interdicție de cinci ani pentru aranjare de meciuri de către instanțele suedeze în 2017, a făcut sume uriașe pariând pe faptul că Xhaka va primi cartonaș galben.

Granit Xhaka este un fotbalist născut la Basel, care joacă pentru Elveția, însă are origini albaneze. Fratele său, tot fotbalist, Taulant Xhaka, joacă în naționala Albaniei pentru care a strâns 31 de selecții.