Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Karolina Muchova vs Aryna Sabalenka: O semifinală dezechilibrată

Joi, nu înaintea orei 16:00, ora României, Karolina Muchova și Aryna Sabalenka se vor duela în prima semifinală de la Roland Garros 2023. Partida este programată să aibă loc pe arena Philippe-Chatrier.

Karolina Muchova și Aryna Sabalenka se vor duela pentru a doua oară în cariera lor. Bielorusa conduce cu 1-0 la general după victoria cu 7-5, 7-6 (4) din cadrul turneului Zhuhai (2019). Tot ca urmare a unor victorii în minimum de seturi au ajuns cele două în acest punct al Roland Garros 2023. Dacă locul 43 în lume a dispus cu 7-5, 6-2 de Anastasia Pavlyuchenkova (333 WTA), Aryna a pus-o la respect pe Elina Svitolina (192 WTA) pe care a învins-o cu 6-4, 6-4.

Ca urmare a rezultatelor obținute, Sabalenka și Iga Swiatek sunt singurele jucătoare care nu au pierdut set în cadrul acestui turneu. Diferența este că poloneza va juca miercuri cu Cori Gauff, în sferturile de finală. Bielorusa este pe 2 în clasamentul general și pleacă net favorită conform caselor de pariuri care oferă cote mai bune în favoarea ei. Karolina Muchova este în cel mai înalt punct al carierei sale. Niciodată în cei 9 ani de carieră la profesioniști nu s-a calificat în finala unui turneu de Grand Slam.