Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Iran a devenit prima echipă care a efectuat șase schimbări la Mondial

Odată cu organizarea primului Campionat Mondial după perioada de pandemie, regulile FIFA în ceea ce privește schimbările într-un meci s-au schimbat și ele.

Cupa Mondială din 2022 a venit cu mai multe reguli, printre care și cea în privința numărului de schimbări permise în cadrul unui meci, iar Iran a fost prima echipă care s-a folosit de lucrul acesta.  Fost o primă schimbare efectuată din cauza accidentării portarului, iar apoi Carlos Queiroz a mai efectuat alte cinci schimbări. Se pot face șase schimbări la Mondial, dar numai în anumite condiții, spre exemplu dacă un jucător este nevoit să părăsească terenul în urma unei accidentări la cap, cum s-a întâmplat cu portarul Beiranvand.

S-a apelat la această regulă întocmai pentru ca echilibrul să fie menținut în anumite cazuri speciale, iar dacă lucrul acesta se întâmplă, atunci și echipei adverse i se permite să schimbe șase jucători. Totuși, în Anglia – Iran, selecționerul Gareth Southgate a efectuat doar cinci modificări, toate venite în cea de-a doua repriză.

Anglia a învins Iran cu scorul de 6 la 2 (3-0 pauză), stabilind câteva recorduri. A fost cea mai categorică victorie de la CM 2022 până acum, cât și a doua cea mai categorică a Angliei din istoria participărilor sale la un Mondial, în era fotbalului modern.