Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Grupa Romaniei pentru preliminarii Euro 2024

Duminică, 9 octombrie, la Frankfurt, s-au tras la sorți grupele preliminariilor pentru Campionatul European 2024, acolo unde și România va face parte.

57 de echipe au luat parte la tragerea la sorți de la Frankurt, acolo unde s-au creat șapte grupe de câte cinci echipe și trei grupe de câte șase echipe. România a făcut parte din cea de-a treia urnă valorică, ceea ce înseamnă că îi trebuie ceva noroc să prinda primele două locuri din grupă.

Perioada în care se vor disputa aceste preliminarii este martie-noiembrie 2023, urmând ca 20 de echipe să se califice. De această dată vor merge le Campionatul European de Fotbal din 2024 primele două clasate din cele zece grupe de calificare, iar alte trei locuri se vor ocupa ca urmare a disputării barajului play-off-ului Ligii Națiunilor. Acest play-off va avea loc în martie 2024.

Au existat și câteva reguli pe care UEFA le-a implementat înaintea tragerii la sorți. Pe lângă faptul că nu puteau exista anumite împerecheri, din considerente de climă nu poate exista o grupă cu mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Preliminariile Euro 2024: România are grupă accesibilă

Selecționata de fotbal a României are o grupă accesibilă în preliminariile EURO 2024. Echipa antrenată de Edward Iordănescu nu a impresionat în Liga Națiunilor, dar acum trebuie să țină piept unor naționale precum Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Toate aceste echipe alcătuiesc Grupa I din cadrul acestor preliminarii.

Elveția este cea mai bine cotată echipă din grupa României, ea reușind să joace la un anumit nivel în ultimii ani. Chiar și Kosovo are jucători mai bine cotați. Parte a UEFA din 2014, are o populație de zece ori mai mică ca România, dar majoritatea jucătorilor kosovari valorează cel puțin patru milioane de euro conform site-urilor de profil. Amir Rrahmani (Napoli) este cel mai bine cotat jucător, prețul de piață fiind 25 milioane de euro.

Selecționata de fotbal a României nu s-a mai calificat la un asemenea turneu final din 2016, atunci când a încheiat pe locul 19. Cea mai bună prezență a naționalei la Euro a avut loc în 2000, atunci când a ajuns în sferturile de finală.