Știri

Fratii Klitschko si Oleksandr Usyk gata sa lupte pentru Ucraina in razboiul cu Rusia

După ce Rusia a declanșat invazia în Ucraina, sportivii ucraineni au sărit în sprijinul țării lor. Iar mai mulți sportivi ucraineni și-au lăsat viața sportivă și personală deoparte și s-au dus în mijlocul războiului, pentru a-și apăra țara. Între ei și trei dintre numele de referință în boxul mondial. Inclusiv la nivel profesionist.


Fratii Klitschko si Oleksandr Usyk gata sa lupte pentru Ucraina

Vitali Klitschko, 50 de ani, și fratele său mai mic, Wladimir (45), au luat arma în mână deși nu au pregătire militară. Iar dacă în cazul lui Vitali, statutul de primar în Kiev, putea reprezenta un imbold, în cazul lui Wladimir, care s-a înrolat, a fost vorba despre o decizie voluntară. ”Nu am altă variantă, trebuie să fac asta. Voi lupta! Cred în Ucraina, cred în țara și oamenii mei”, a spus Vitali Klitschko.

Fratii Klitschko sunt gata sa isi apere tara

Vitali, primar al Kievului din 2014, este căsătorit cu Natalie din 1996  și tată a trei copii. Este vicecampion mondial amator la box, dar la profesioniști a avut o carieră de mare succes. Campion WBO din 1999 până în 2000, apoi deținător al titlului revistei Ring (2004 – 2005) și, în două rânduri, între 2004 și 2013, campion mondial WBC. În plus, a cucerit de șase ori titlul mondial în lupte kickboxing.

ABC News’ Patrick Reevell reports on the rise of the Klitschko brothers from heavyweight boxing legends to now fighting for Ukraine against Russia’s invasion. LIVE UPDATES: https://abcn.ws/3sFYBly

Posted by ABC News Live on Monday, February 28, 2022

Fratele său, Wladimir, are o fetiță de șapte ani, Kaya Evdokia. A fost campion olimpic, iar la profesioniști regele categoriei grea timp de nouă ani, înainte de a-și pierde coroana în fața lui Tyson Fury, în 2015. În cursul carierei a reușit inclusiv să unifice centurile la această categorie.

Oleksandr Usyk s-a inrolat in fortele de aparere

Dar exemplele nu se rezumă la cei doi frați. Oleksandr Usyk (35 de ani) s-a înrolat în forțele de apărare ale Kievului. ”E datoria mea! Sufletul îi aparține Domnului, dar trupul și onoarea aparțin țării și familiei mele”, spune Usyk. El este căsătorit din 2009 cu Kateryna și are trei copii (Yelizaveta, Kyrylo și Mykhailo). În boxul amator este campion european, mondial și olimpic. La profesioniști a fost primul care a unificat centurile la categoria grea-ușoară, iar acum, după ce l-a învins în septembrie, la Londra, pe Anthony Joshua, este deținătorul centurilor WBA (Super), IBF, WBO și IBO. În plus, este al treilea sportiv după  Evander Holyfield și David Haye care a unificat centurile la grea-ușoară, iar apoi s-a impus și la categoria grea.

În fine, Vasili Lomachenko (34 de ani), unul dintre cei mai mari boxeri amatori din toate timpurile, s-a alăturat Batalionului de Apărare Regională Belgorod-Nistru. Lomachenko este campion european, dublu campion mondial și olimpic, și are un palmares de 396-1 la amatori. Ulterior a trecut la profesioniști și are în palmares titlul WBO la categoria pană, WBO semi-ușoară și centurile unificate WBA (Super), WBC, WBO plus titlul Ring magazine la ușoară. Este căsătorit cu Elena și are doi copii, Viktoriia și Anatoly.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri