Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Franța este prima echipă calificată în optimi

Campioana en-titre a reușit să câștige sâmbătă în compania Danemarcei și a devenit prima echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar.

Văzută printre echipele cu cele mai multe șanse la ridicarea trofeului din nou,  Franța și-a arătat superioritatea și în urmă cu patru ani, atunci când a reușit să cucerească al doilea trofeu din istorie. Pare că acum știe care îi este valoarea și așteaptă adversarul pe care îl întâlnește în optimile de finală.

Formația antrenată de Didier Deschamps a reușit sâmbătă, 26 noiembrie să câștige cu scorul de 2 la 1 împotriva Danemarcei și drept urmare a obținut șase puncte din tot atâtea posibile. După 0-0 la pauză, francezii s-au trezit la doar câteva minute după pauză și în minutul 61 a reușit să deschidă scorul prin Kylian Mbappe. Egalați la doar câteva minute, golul victoriei a venit din partea aceluiați jucător al lui Paris Saint Germain și Franța este în optimile Cupei Mondiale.

Clasamentul Grupei D

  1. Franța – 6 puncte
  2. Australia 3 puncte
  3. Danemarca – 1 punct
  4. Tunisia – 1 punct

Datorită celor trei goluri pe care le-a înscris în cele două jocuri, Kyliam Mbappe este cel mai bun marcator al turneului, la egalitate cu Enner Valencia (Ecuador), urmând ca în ultima etapă să fie titular în meciul contra Tunisiei. Partida este programată pe 30 noiembrie, la Al Rayyan, pe „Education City Stadium”.