Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Farul Constanța este campioana României

Duminică s-a jucat cu titlul pe masă la Constanța unde Farul și FCSB au fost rivale în penultima rundă a Superligii Românie. Meciul a avut aproape de toate, iar la final echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a impus cu 3-2 și a câștigat campionatul.

Duminică, 21 mai, România și-a aflat noua campioană la fotbal și aceasta este Farul Constanța. Victoria cu 3-2 asupra FCSB a făcut posibil acest lucru și distanțarea la patru puncte față de locul al doilea în condițiile în care a mai rămas doar un singur meci de disputat.

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru „rechini”, iar în minutul 17 tabela indica 0-2. Șut și Compagno marcau golurile prin care FCSB trecea în avantaj și pe prima poziție în Superliga. Criciuma Mateus a înscris cu doar câteva minute înaintea pauzei. Momentul a fost crucial pentru că d e atunci meciul a luat o întorsătură neașteptată. Băluță și Louis Munteanu au înscris în a doua repriză și Farul la final a obținut a cincea victorie din acest play-off.

Gheorghe Hagi nu este la primul titlu de când activează în Superliga România, dar atunci antrena FC Viitorul. Sub titulatura de Farul este primul titlu din istoria de 103 ani a clubului. Cele mai bune performanțe până la această ediție erau finala Cupei jucată în 2004/05 și locul 4 ocupat în sezoanele 1959/60 și 1966/67.