Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

David Popovici a doborat recordul mondial la 100 m liber

La doar cateva saptamani de la marile sale realizari de la Campionatul Mondial de natatie, David Popovici a scris istorie si la Europene, unde a doborat recordul la 100 m liber si a devenit cel mai rapid inotator de pe planeta.

La doar cateva saptamani de la marile sale realizari de la Campionatul Mondial de natatie, David Popovici a scris istorie si la Europenele de la Roma, unde a doborat recordul la 100 m liber si a devenit cel mai rapid inotator de pe planeta.

David Popovici

La doar 17 ani, David Popovici este exemplul unei generatii si a demonstrat asta prin performantele obtinute in 2022. Pe 13 august, sambata, inotatorul roman a stabilit un nou record al probei de 100 de metri liber. Pe langa aceasta performanta, el a obtinut si medalia de aur, cu un timp prin care a doborat recordul mondial care data din anul 2009.

Avand toata cariera in fata, cu 46 de secunde 86 de sutimi, David a reusit sa-l devanseze pe brazilianul Cesar Cielo Filho, cel care in 2009 stabilise recordul mondial al probei cu 46 de secunde si 91 de sutimi. Drept urmare, datorita performantei obtinute, Popovici detine acum recordul mondial la 100 m liber atat la juniori, cat si la seniori, recordul european de seniori si juniori, cat si recordul competitiei.

Este al doilea inotator roman care reuseste sa obtina titlul european dupa ce Robert Glinta a luat aurul in 2021 in proba de 100 m spate.