Știri

Cupa Romaniei are un nou format si un nou sponsor

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură a Cupei României. Aceasta va intra în vigoare începând cu noul sezon, atunci când vom asista și la o schimbare a sponsorului principal.


Formatul competitiei a fost ales impreuna cu toate partile implicate

Potrivit forului de specialitate, decizia de modificare a formatului a fost luată în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor. Sigur, aceste consultări dau bine din punctul de vedere al discursului. Însă, în ce măsură declarațiile au acoperire, este greu de spus, mai cu seamă că nu a existat o dezbatere publică pe această temă.

Acest lucru este însă mai puțin important dacă, în cele din urmă, noul format va izbuti să-și atingă dezideratele. Care, spun oficialii FRF, sunt creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun.

Cum va arata noul format din Cupa Romaniei?

Noul format a fost pus pe hârtie de Hypercube. O entitate care are expertiză în domeniu și a ”remodelat” deja competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UEFA Champions League. Și al cărui proiect, deja aprobat, presupune schimbări majore.

Competiția debutează cu o fază regională, în care cele 42 de reprezentante ale județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul următor. Li se alătură 69 de echipe din Liga 3, astfel că se vor forma 38 de perechi.

Formațiile care se califică, plus alte 19 din Liga 3 și una din Liga 2 vor disputa un nou baraj. Astfel, se va ajunge la 29 de echipe, care, alături de alte 19 din Liga 2, vor alcătui tabloul turului 3. Acesta va da cele 32 de echipe din play-off, pentru că, alături de cele 24 de team-uri calificate vor intra în scenă și 8 echipe din Liga 1.

Urmează o fază cu 4 grupe de câte 6, în care vor juca echipele calificate din play-off și cele mai bune opt echipe din Liga 1, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Betano este noul sponsor principal al Cupei Romaniei

După ce a primit aprobarea unui nou format competițional, în conformitate cu competițiile intercontinentale, cu scopul de a crește interesul cluburilor și de a ridica nivelul de joc, cea mai amplă competiție națională de seniori primește sprijinul Betano Romania, noul sponsor principal!

Parteneriatul cu Betano este pe o durată de trei sezoane competiționale, timp în care operatorul de pariuri sportive va avea și statutul de naming sponsor al competitiei. Astfel, Cupa României se va numi Cupa României Betano!


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri