Știri

Cine poate organiza Cupa Mondiala din 2030

Campionatul Mondial de Fotbal este un eveniment care se disputa la fiecare patru ani, iar editia din 2030 ar putea fi una inedita, avand in vedere ca patru tari sud-americane si-au depus candidatura comuna pentru organizare.


Front comun in America de Sud pentru ca organizarea Cupei Mondiale din 2030 sa nu devina o afacere europeana. Astfel, Chile, Argentina, Uruguay si Paraguay si-au dat mana si vor sa organizeze competitia impreuna. Aceasta decizie a fost luata dupa ce reprezentantii celor patru tari s-au intalnit la Asuncion (Paraguay). Totodata ar fi si o premieara ca un asemenea turneu sa fie organizat in patru tari diferite.

argentina

Schimbari interesante propuse de FIFA

Daca pana acum s-a mai intamplat ca doua tari sa organizeze Cupa Mondiala, FIFA a hotarat ca incepand cu editia Cupei Mondiale din 2026 trei tari sa gazduiasca partidele. CM 2026 se va disputa in Statele Unite ale Americii, Mexic si Canada, respectiv partea de Nord a continentului american.

Totodata, pare ca decizia de organizarea CM 2030 o sa cantareasca enorm pentru ca este o editie aniversara si atunci  ar fi o ocazie tocmai buna pentru Uruguay. Ea a cucerit titlul in 1930, atunci cand a avut loc prima editie a uni Campionat Mondial. La acea editie a participat si Romania, insa accederea la turneul final s-a facut in urma unor invitatii.

De patru ori s-a mai organizat Mondialul pe taram sud-american:

  • 1930 (Uruguay)
  • 1962 (Chile)
  • 1978 (Argentina)
  • 2014 (Brazilia)

Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum

Top case de pariuri