Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Cine este Sheriff Tiraspol, adversarul Farului din turul I de calificare al Champions League

Farul Constanța a picat cu Sheriff Tiraspol în turul I de calificare din Liga Campionilor, iar adversarul campioanei României este considerat cel mai greu pe care putea să-l întâlnească. Cine este Sheriff Tiraspol și de ce trebuie Farul să își facă griji?

Sheriff Tiraspol este cea mai bună echipă din Republica Moldova, țară unde a cucerit de 21 de ori trofeul. A reușit să câștige Liga Națională a Moldovei în ultimele trei sezoane și tot ea deține recordul de trofee când vine vorba despre Super Cupa Moldovei și Cupa Moldovei.

Site-urile de specialitate oferă o cotă de piață de 13.33 milioane de euro campioanei Republicii Moldova. Cel mai valoros jucător din lotul formației antrenate de Roberto Bordin este Rasheed Akambi. Nigerianul în vârstă de 24 de ani joacă pe postul de aripă stânga și valorează 1.2 milioane de euro.

Sheriff Tiraspol in cupele europene

Campioana Moldovei a debutat în cupele europene în sezonul 1999/2000 și a evoluat în Cupa UEFA, echivalentul a ceea ce astăzi este Europa League. Cea mai bună performanță a obținut-o în sezonul 2021/2022 când a reușit să atingă faza grupelor Champions League după ce a trecut în calificări de echipele Teuta (Albania), Alashkert (Armenia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și Dinamo Zagreb (Croația). În grupe a câștigat cu Șahtior Donetsk (2-0) și Real Madrid (2-1), ceea ce a adus-o pe locul 3 în Grupa D.

În sezonul 2022/2023 a evoluat în Champions League, dar a pierdut cu Plzen și drept urmare a fost retrogradată în Europa League. A prins grupele acolo, dar locul 3 pe care a încheiat ca urmare a duelurilor cu Manchester United, Omonia Nicosia și Real Sociedad a făcut-o să ajungă în Europa Conference League unde s-a oprit în optimile de finală după 1-4 la general cu OGC Nice.