Știri

Cine este Flora Tallinn, adversarul campioanei României în Conference League

Flora Tallinn este adversarul pe care Farul Constanța urmează să-l întâlnească în turul III preliminar al Europa Conference League. Cine este adversarul campioanei României, care este valoarea de piață și ce experiență are la nivel european?

Flora Tallinn

FC Flora sau Flora Tallinn așa cum este cea cunoscută fotbalului larg este o echipă care a apărut în luna martie a anului 1990. În cei 33 de ani a obținut zeci de trofee, dar de cele mai multe ori a cucerit campionatul. S-a întâmplat în 14 rânduri, de nouă ori a câștigat Cupa Estoniei și de alte unsprezece ori Super Cupa Estoniei.

A debutat în acest sezon al cupelor europene în turul I din Champions League, dar nu a putut ține pasul cu Rakow (campioana Poloniei). A fost învinsă cu scorul de 4-0 la general, dar s-a revanșat în fața suporterilor în cel mai recent joc din campionat. A trecut cu 4-0 de Kuressaare și a rămas pe prima poziție în Estonia, cu 51 de puncte.

Flora Tallinn și-a făcut debutul în cupele europene în sezonul 1994-1995 și a fost învinsă cu 6-0 la general de danezii de la Odense. În ediția 1998-1999 a Ligii Campionilor s-a duelat și cu Steaua București pe care a reușit s-o învingă cu 3-1 pe terenul propriu, dar a pierdut cu 4-5 la general. De altfel, FC Flora are probleme în deplasare, acolo unde în ultimele opt dueluri a câștigat o singură dată.

Cota de piață este de 4,50 milioane de euro și este cea mai valoroasă echipă din Estonia. 325 de mii de euro este valoarea actuală a celui mai bine văzut jucător din lotul său. Este vorba despre Martin Miller (25 de ani), un jucător cu doar unsprezece ani mai mic decât tehnicianul echipei. Jurgen Henn are 36 de ani și a fost numit în postura de antrenor în data de 31 august 2018 și are contract pe termen nedeterminat.

Dubla dintre Farul Constanța și Flora Tallinn  se va disputa în 10 și 16 august. Turul se disputa în România, iar manșa decisivă la Tallinn.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum

Top case de pariuri