Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Chile și Peru vor să excludă Ecuador de la Cupa Mondială

Probleme pentru selecționata de fotbal a Ecuadorului, echipă ce riscă eliminarea de la Cupa Mondială în urma unei plângeri comune făcute de Chile și Peru.

Chile și Peru au decis să se adreseze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde au cerut anularea participării Ecuadorului de la Cupa Mondiala din Qatar. Aceasta este ultima lor cale de atac după ce au eșuat în a face lucrul acesta în urma unei discuții la FIFA. Sunt lucruri pe care de mai multe luni cele două tări le reclamă și totul se referă la validarea jucătorului Byron Castillo.

Byron Castillo este mărul discordiei și omul pe care cele două federații îl contestă. Peru și Chile spun că jucătorul a folosit documente false pentru a putea juca sub emblema Ecuadorului, respectiv un certificat de naștere fals, declarație falsă privind vârsta și naționalitate falsă. Dacă li se va da dreptate, cele două naționale ar putea lupta pentru prezența lor la Mondial. Peru a jucat barajul cu Australia pentru calificare, însă a fost învinsă în urma executării loviturilor de la 11 m.

Echipa națională de fotbal a statului Ecuador va juca la CM 2022 alături de Qatar, Olanda și Senegal. Cele patru echipe alcătuiesc Grupa A, acolo unde urmează să aibă loc și primul meci al turneului, deoarece Qatar este echipă gazdă.