Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Chelsea se pregătește pentru sezonul următor și a semnat deja cu un nou antrenor

Categoric sezonul 2022/23 a fost unul pe care Chelsea vrea repede să-l uite și asta se vede pentru că de etape bune are un antrenor interimar, dar pare că a găsit omul pe care se va baza din vara.

În căutarea unui antrenor care să o ajute să încheie pe locurile fruntașe în ediția viitoare de Premier League, Chelsea Londra pare că deja l-a găsit. Conform presei din Anglia ar fi semnat cu Mauricio Pochettino, omul care este deja familiarizat cu ceea ce se joacă în Albion. BBC anunța că formația de pe Stamford Bridge a acceptat toate condițiile tehnicianului în vârstă de 51 de ani.

Un jucător modest, Pochettino și-a început activitatea de antrenor în 2009 atunci când a preluat-o pe Espanyol. După trei sezoane petrecute în Spania a venit în Premier League unde a fost tehnicianul lui Southampton în sezonul 2013/14, iar apoi a semnat cu Tottenham Hotspur pe care a antrenat-o până în 2019. Cele mai bune performanțe ca tehnician la nivel european este finala de Champions League pe care a jucat-o cu Spurs în sezonul 2018/19.

Cel mai slab sezon din 1995 și până în prezent

Cu două etape înaintea finalului de sezon Chelsea se află pe locul 11, cu 43 de puncte, dar o așteaptă trei meciuri de foc. În următoarele trei runde va juca cu City, United și Newcastle, trei dintre formațiile care se află pe loc de Champions League. Totodată, dacă încheie în afara primelor 10 clasate, formația de pe Stamford Bridge va obține cea mai slabă clasare din 1995 și până în 2023. Atunci încheiat pe locul 11, iar în acest interval de timp doar în sezonul 2015/16 a încheiat pe locul 10. În rest a fost abonata la prima jumătate de clasament și la cupele europene.