Știri

Calificare cu emoții pentru Croația

Japonia și Croația s-au întâlnit în cadrul optimilor de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, iar selecționata europeană a reușit o calificare cu emoții.

croatia

După victoriile Japoniei asupra Spaniei și Germaniei, aceasta a fost la un pas să elimine și vicecampioana în exercițiu. Japonia – Croația este primul meci de la Cupa Mondială care ajunge în prelungiri și mai mult decât atât, soarta calificării este decisă în urma penalty-urilor. Pe de altă parte, ambele victorii ale Japoniei de la CM au venit după ce a fost condusă la pauză și nu de către orice echipă, ci Spania și Germania 2-1 (0-1 pauză).

De această dată, Japonia a fost echipa care a deschis scorul și a făcut-o prin Maeda, în minutul 43 al meciului. 1-0 la pauză și tehnicianul Hajime Moriyasu răsufla ușurat. Totuși, pe fondul unui joc controlat de croați, aceștia au egalat printr-o lovitură venită din partea lui Ivan Perisic. Jucătorul lui Tottenham a fost servit excelent de Dejan Lovren.

Croația, a treia calificare în sferturile unui Mondial

Deloc străină de performanță la Mondial, acolo unde în 2018 a jucat finala, Croația a evoluat ca stat independent abia în anul 1997, atunci când a reușit să termine pe locul al treilea. Victoria asupra Japoniei reprezintă a treia calificare în sferturile de finală ale turneului final. 1998, 2018 și 2022 sunt edițiile când a reușit lucrul acesta. Din 1998 și până în prezent o singură dată a ratat prezența la Mondial. S-a întâmplat în 2010, atunci când Africa de Sud a fost țară organizatoare.

De această dată eroul echipei a fost Dominik Livakovic. Portarul Croației a apărat trei lovituri de la 11 m, executate de Takumi Minamino, Kauru Mitoma și Maya Yoshida. În 2018, Subasic a apărat și el tot trei penalty-uri în victoria asupra Danemarcei din optimile de finală.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum

Top case de pariuri