Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Ashley Barty a anunțat că se retrage din tenisul profesionist

Ashley Barty a anunțat că se retrage din tenisul profesionist. Are 25 de ani, vârstă la care în tenis, dar nu numai, ești în, probabil, cea mai ofertantă perioadă a carierei, pentru că talentul este potențat de experiența acumulată. Și, fără îndoială, putem spune că este în vârful Everestului sportiv.

Mărturie stau faptul că este numărul unu mondial și este deținătoarea in exercițiu a titlurilor la Wimbledon și Australian Open. În plus, a câștigat în 2019 și la Roland Garros.

Numarul 1 mondial se retrage din tenis la doar 25 de ani

Australianca, numarul 1 WTA a dat de înțeles că nu mai este motivată din punct de vedere sportiv pentru a-și continua cariera. Și, raportat la reperele deja amintite, are dreptate. Și, iată, acesta este momentul în care, Ash, dacă nu va reveni asupra deciziei, alege să iasă din scenă. Taie din fașă posibilitatea unor discuții despre cât de greu este să te menții în vârf și, desigur, oferă premise pentru o mulțime de ”ce ar fi fost dacă…”.

Decizia a fost anunțată într-un clip video pe Instagram, o discuție cu prietena și fosta ei colegă, Casey Dell’Acqua.

Tenisul mi-a îndeplinit toate visele și mai mult decât atât, dar știu că e momentul perfect să mă retrag și să alerg după alte vise. Nu mai am nimic de demonstrat. Știu ce eforturi trebuie să depui ca jucător de tenis ca să câștigi turneele pe care le-am câștigat eu, iar astăzi nu mai simt dorința fizică și mentală de a mai face asta. Sunt obosită. E modul meu perfect de a ieși din scenă. Știu că unii nu vor înțelege decizia mea și-s ok cu asta. Nu mă voi opri niciodată din a iubi tenisul. Va fi o parte imensă din viața mea. Dar acum cred că e important să mă bucur de următoarea fază a vieții mele - Ash Barty omul, nu Ash Barty sportivul