Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Arabia Saudita a fost aleasa țară organizatoare pentru Jocurile Olimpice din 2029!

Marți, Arabia Saudită a fost aleasă drept țară organizatoare a Jocurilor de Iarnăale Asiei din anul 2029, ceea ce este în premieră pentru zona respectivă a continentului.

Comitetul Olimpic Asiatic a decis marți, 4 octombrie 2022, într-o ceremonie care a avut loc la Phnom Pehn, ca Arabia Saudită să fie țară organizatoare a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2029. Este pentru prima oară când această competiție vine în zona aceasta a continentului asiatic. Competiția este programată să aibă loc la Trojena, o parte din orașul Neom, din nord-vestul Arabiei Saudite.

Vestea nu a rămas fără ecou, dat fiind faptul că saudiții au anunțat un proiect grandios. Entuziasmată de numirea drept țară organizatoare a Jocurilor Olimpice de Iarnă ale Asiei din anul 2019, Arabia Saudită a promis un proiect care va costa aproximativ 500 miliarde de dolari. Este o sumă uriașă, ceea ce a permis apariția scepticilor, cae consideră că un asemenea proiect este greu de implementat chiar și pentru o astfel de țară.

În prezent sunt 2000 de angajați care se ocupă de prima parte a proiectului, dar se așteaptă ca imediat după obținerea drepturilor de organizare, să transforme totul într-un șantier imens. Cu alte cuvinte, saudiții vor să facă din nimic un complex suficient de mare, care să găzduiască până la nouă milioane de locuitori. După terminarea Jocurilor Olimpice, să rămână o metropolă.