Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Antrenorul unei campioane de Grand Slam a fost suspendat pentru trucare de meciuri

Max Wenders a fost suspendat 12 ani din tenis dupa ce Agentia Internationala de Integritate a Tenisului l-a gasit vinovat pentru trucare de meciuri.

In urma unei anchete care a inceput in anul 2021, Max Wenders a primit o suspendate de 12 ani din partea AIIT. Antrenor si partenet de viata al americancei Sofia Kenin, olandezul de 26 de ani are interzis la orice activitate legata de tenisul profesionist. Mai mult decat atat, dupa ce a fost interzis pana la finalul anului 2033, acesta are si de platit o amenda in valoare de 12.000 de dolari.

Sonya Kenin

Cine este Max Wenders?

Fost jucator de tenis, acesta nu a reusit sa depaseasca un anumit nivel si a decis sa se retraga pentru a deveni antrenor. In trecut a fost antrenorul lui Demi Schuurs, actual loc 18 WTA in proba de dublu. In prezent este sotul americancei Sofia Kenin, jucatoare care in 2019 a reusit sa obtina rezultate notabile in tenisul mare. Reusea atunci sa castige turneele de la Mallorca, Guangzhou si Hobart, insa in 2020 a dat lovitura castigand Australian Open.

Colaborare dintre Wanders si Kenin a inceput in 2021, iar din acel moment a debutat si o perioada mai slaba a americancei. Pe de alta parte, meciurile trucate ar fi avut loc in luna aprilie a anului trecut. Exceptand colaborarea cu Schuurs si Kenin, el a mai fost partener da antrenament si pentru Jelena Ostapenko, fiind si antrenor secund al estoniencei Anett Kontaveit.