Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Anglia invinge Danemarca dintr-un penalty controversat

Anglia este cea de-a doua finalista a EURO 2021, totul dupa ce miercuri seara a trecut cu 2-1 de Danemarca. Este pentru prima oara in istorie cand se califica intr-o finala de Campionat European.

anglia

Anglia s-a calificat in premiera in finala unui Campionat European

Recunoscuta drept tara care a inventat fotbalul, Anglia joaca pentru prima oara in finala unui Campionat European. A mai reusit sa termine pe podium, s-a intamplat in 1968 si in 1996, ceea ce a fost cel mai bun rezultat din istorie in cadrul participarilor sale la European.

Este echipa cu cele mai putine goluri primite la EURO 2022. De altfel, singurul gol incasat de selectionata Albionului a venit in semifinale. Pana atunci a trecut fara gol primit de echipe precum Croatia (1-0), Germania (2-0) si Ucraina (4-0).

Victorie in prelungiri impotriva danezilor

Gareth Southgate a pus mult accentul pe aparare la acest turneu final si cu toate acestea, Anglia s-a vazut condusa cu 1-0 in semifinala de pe Wembley. Insa, la putin timp dupa golul inscris de danezi a reusit sa egaleze datorita unui autogol al lui Simon Kjaer. Acele a fost si scorul final al timpului regulamentar, iar Anglia a primit in premiera gol la acest turneu final.

Lovitura de gratie a venit din gheata lui Harry Kane. Atacantul de peste 100 milioane de euro al lui Tottenham Hotspur a executat un penalty in minutul 104 al semifinalei si in prima faza l-a ratat, dar apoi mingea i-a revenit si a transformat, marcand golul victoriei. 2-1 a aratat tabela stadionului Wembley, locul unde Anglia urmeaza sa joace finala.

Finala EURO 2020, Italia – Anglia se joaca duminica, de la ora 22:00, la Londra, pe stadionul Wembley.