Pages

Sistemul cu unitati la pariuri

Sistemul pe unitati este folosit in domeniul pariurilor sportive in mai multe moduri. Multe site-uri de specialitate care ofera ponturi folosesc unitati pentru a-si evalua recomandarile pentru meciuri. Unitatile nu se folosesc doar pentru aceasta simpla sarcina, ele fac parte dintr-un important puzzle la fiecare piesa este importanta pentru a deveni un jucator de succes. Este in avantajul tau sa inveti cat mai repede sistemul pe unitati.


Ce este o unitate?

Unitatile masoara cat de mult pariezi pe un joc. Din moment ce toti pariorii au un buget diferit, o unitate difera de la o persoana la alta. Prin urmare sistemul pe unitati variaza in functie de jucator, deci este important sa tii cont de nivelul la care joaca alt tipster si ce unitati de masura foloseste inainte de a prelua recomandarile lui. Sistemul pe unitati poate fi personalizat pe diferite nivele, dar cel mai cunoscut este cel pe scala 1-5 unitati, unde 1 este folosit pentru un pronostic cu sanse mai mici iar 5 pentru un pronostic foarte bun cu sanse mari sa fie castigator.

O unitate poate corespunde spre exemplu cu 1% din banca ta (adica bugetul tau pentru pariuri) iar ca parior serios nu trebuie sa mizezi mai mult de 5% din banca pe un singur pariu/bilet. Asadar scala 1-5 unitati este usor de folosit dar poti folosi si scala 1-10 unitati unde o unitate ar inseamna 0.5% miza din banca ta, iar 10 unitati ar echivala cu 5% din bugetul tau. Alege scala care ti se potriveste si care ti se pare mai usor de utilizat.

Daca ar fi sa dam un exemplu simplu, daca ai sa zicem o banca de 1000 RON pentru pariuri si te decizi ca o unitate sa reprezinte 1% din buget atunci asta ar inseamna: 1 unitate = 1% din 1000 RON = 10 RON/per unitate.

Banca ta determina valoarea unitatilor

In timp ce banca ta dedicata pariurilor creste, automat si suma per unitate va creste pentru ca ea reprezinta un procent din bugetul tau. Este adevarat ca si atunci cand banca iti va scadea, suma per unitate va scadea. Sa zicem ca banca ta de 1000 RON a crescut la 1400 RON, o crestere de 40%. Asta inseamna ca suma per unitate a crescut cu 40%. Daca inainte jucai 10 RON per unitate acum vei juca 14 RON per unitate.

Cum functioneaza unitatile

La fel cum am exemplificat mai sus, pastram banca virtuala la 1000 RON. Te decizi sa joci pe scala 1-10 unitati.

  • 1 unitate = 0.5% din banca = 5 RON
  • 2 unitati = 1% din banca = 10 RON
  • 3 unitati = 1.5% din banca = 15 RON
  • 4 unitati = 2% din banca = 20 RON
  • 5 unitati = 2.5% din banca = 25 RON
  • 6 unitati = 3% dn banca = 30 RON
  • 7 unitati = 3.5% din banca = 35 RON
  • 8 unitati = 4% din banca = 40 RON
  • 9 unitati = 4.5% din banca = 45 RON
  • 10 unitati = 5% din banca = 50 RON

Cu cat increderea ta este mai mare intr-un pariu, cu atat mai multe unitati vei utiliza pe ponturi pariuri. Daca gasesti o cota 2 care crezi ca ar trebui sa fie mult mai mica de 1.30 – 1.40 atunci poti miza 5 unitati. Daca in schimb vei gasi o cota care nu crezi ca are statut de value bet atunci trebuie sa joci putine unitati.

Unitatile vin in ajutorul tau pentru a-ti controla pariurile si cel mai important pentru a te controla in ceea ce priveste gestionarea bancii.

De ce sa folosesti unitatile?

Asa cum am discutat pana acum, unitatile sunt foarte bune pentru a te evalua pe tine si a vedea exact nivelul de incredere pe care il acorzi unui anumit pariu. Daca oferi recomandari biletul zilei pentru prieteni sau pentru un grup mai mare de pariori, atunci folosirea unitatilor este extrem de importanta. In loc sa spui ca joci un pronostic cu 100 RON, poti sa spui ca joci cu 4 unitati, o unitate fiind egala cu 25 RON. Deoarece pentru unii 100 RON poate reprezinta o suma destul de mare mai ales daca este jucata pe un singur bilet. Daca folosesti unitati sa-ti exprimi increderea, fiecare cititor isi va ajusta miza in functie de banca lui.

Este important sa preciezi inainte de a recomanda pronosticuri mai multe detalii despre sistemul tau de unitati, de exemplu scala folosita 1-5, 1-10 sau alta. Pentru ca daca zici doar 5 unitati poate inseamna lucruri diferite, pe o scala pana la 5, e miza maxima iar pe o scala pana la 10 e jumatate de miza. Deci nu uita sa precizezi unitatile mizate din total, de exemplu 5/5 unitati.

Miza fixa la pariuri sportive

Daca joci miza fixa asta inseamna ca vei paria aceeasi suma de bani pe fiecare pariu in parte, indiferent de increderea pe care o acorzi pronosticurilor. Aceasta strategie este destul de populara si poate fi profitabila daca stii sa joci bine impotriva caselor de pariuri. Sa spunem ca ai o banca de 5000 RON pentru ponturi pariuri iar in urma mai multor zile ai ajuns la 6000 RON cu banca sau la 4000 RON. Indiferent cu cat ti-a crescut sau scazut banca, miza ta va fi atat cat ai stabilit initial, de 50 RON per joc.

Miza fixa poate fi o solutie pentru tine daca ai probleme in a gasi value bet-uri, o treaba care nu e tocmai usoara. Totusi, nu paria la intamplare si analizeaza cati poti de bine evenimentul pentru a te asigura ca faci o alegere buna. Miza fixa ne scuteste si de anumite calcule pe care ar trebui sa le facem cand folosim unitatile in stabilirea procentelor utilizate.

Nu exista strategie fara riscuri, de aceea trebuie sa-ti spunem ca si aici te poti duce foarte repede “in gaura” daca inregistrezi mai multe pariuri sportive pierzatoare la rand. Daca ai juca pe unitati, sansa sa pierzi toata banca este mult mai mica.

Top case de pariuri online


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri