Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Macedonia de Nord la Euro 2020 - informatii si pronosticuri

O vom urmari cu interes pe Macedonia de Nord la Euro 2020 mai ales ca participa in premiera la Campionatul European. In plus noi o cunoastem destul de bine deoarece este adversara noastra din calificarile pentru CM 2022. Iata ce sanse de calificare are aceasta nationala in faza eliminatorie de la Euro.

Macedonia de Nord la Euro 2020

Ce a facut la ultima editie a Campionatului European (Euro 2016)

Nu a participat.

Ce a facut in toata istoria la Campionatul European

Timp de 32 de ani a fost parte a Iugoslaviei si drept urmare n-a evoluat sub titulara de Macedonia. Din 1996 a avut prima campanie de calificarea le un Campionat European ca tara independenta, dar calificarea a venit abia 25 de ani mai tarziu. A fost beneficiara unui format nou pe care UEFA l-a implementat incepand cu 2016 si astfel, echipe precum Macedonia de Nord au ajuns sa debuteze la Euro.

Debutul sau a fost posibil datorita castigarii barajului de calificare, unde a reusit sa se impuna in fata unor selectionate de fotbal precum Kosovo si Georgia. Golul calificarii a fost inscris de cel mai titrat jucator din lotul lui Igor Angelovski si anume, Goran Pandev.

Pronosticuri Macedonia de Nord la Euro 2020

Calificarea Macedoniei la Euro este una conjuncturala, dar aceasta noua generatie de care beneficiaza aduce jucatori de la cluburi din campionate de top. Valoarea de piata a unora dintre ei depaseste zece milioane de euro, insa nu ne putem astepta ca Macedonia de Nord sa isi permita luxul de a emite pretentii la prima pozitie a Grupei C. Pana la urma calificarea este conjuncturala si se datoreaza noului format pe care UEFA l-a implementat din 2016 si pana in prezent.

Pana la urma are o singura victorie in fata celor pe care urmeaza sa le intalneasca in Grupa C din cadrul Euro 2020. A invins Ucraina, iar in fata Austriei a suferit doua infrangeri din tot atatea meciuri. Cu Tarile de Jos s-a intalnit in patru randuri, doua meciuri fiind pierdute, iar alte doua s-au incheiat la egalitate.

Lot Macedonia de Nord la Euro 2020

Portari: Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano), Risto Jankov (Rabotnicki), Damjan Siskovski (Doxa Katokopia)

Fundasi: Egzijan Alioski (Leeds), Egzon Bejtulai (Shkëndija), Visar Musliu (Fehérvár), Kire Ristevski (Újpest), Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Darko Velkovski (Rijeka), Gjoko Zajkov (Charleroi)

Mijlocasi: Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Enis Bardi (Levante), Darko Churlinov (Stuttgart), Eljif Elmas (Napoli), Feran Hasani (Partizani), Tihomir Kostadinov (Ružomberok), Boban Nikolov (Lecce), Milan Ristovski (Spartak Trnava), Stefan Spirovski (AEK Larnaca)

Atacanti: Daniel Avramovski (Kayserispor), Goran Pandev (Genoa), Marjan Radeski (Akademija Pandev), Vlatko Stojanovski (Chambly), Aleksandar Trajkovski (Mallorca), Ivan Tričkovski (AEK Larnaca), Krste Velkovski (Sarajevo)

Igor Angelovski o antreneaza pe Macedonia de Nord din 2015 dar nu are o experienta foarte mare ca antrenor.

Cei mai valorosi jucatori de la Macedonia de Nord

  • Eljif Elmas – 18 milioane de euro
  • Enis Bardhi – 15 milioane de euro
  • Arijan Ademi – 6.6 milioane de euro