Ghidpariuri

Sistemul Labouchere la pariuri

Sistemul Labouchere reprezinta o strategie des aplicata la pariuri, cu un principiu de baza destul de simplu. Lucrurile insa se complica de acolo, iar aceasta metoda nu este chiar pentru incepatori. Este totusi preferata de multi utilizatori, deoarece, pe termen lung, s-a dovedit ca poate aduce un profit frumos. Bineinteles, pentru ca vorbim de strategii la jocuri de noroc, primul pas spre succes este dat de interpretarea corecta a sistemului.

sistemul Labouchere

Vorbim despre o strategie bazata pe un sir de cifre, cunoscuta si sub numele de “sistemul de anulare”. Mizele pariorului sunt calculate in functie de cifrele acestui sir, iar jucatorul stie de la inceput la ce profit se poate astepta (depinde si de unitatea pe care o va folosi in calcularea acestor mize).

Ce este sistemul Labouchere?

Sistemul Labouchere a fost dezvoltat de Henry Labouchere, un jucator de ruleta londonez, in secolul XIX. Initial, acesta l-a folosit pentru jocul sau preferat, ruleta, in incercarea de a face profit la pariurile cu sanse egale de reusita (rosu/negru, par/impar). Desigur, dupa cum s-a demonstrat intre timp, sistemul Labouchere poate fi utilizat pentru o multitudine de jocuri de noroc, printre care si pariuri sportive.

Sistemul Labouchere

Insa pentru a-l folosi la pariuri, trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa selectezi evenimente unde, teoretic, ai 50/50 sanse de castig. Asta inseamna cote undeva in jur de cota 2.

Ca la fiecare strategie pentru pariuri sportive, trebuie sa ai un plan de bataie inainte. Stabileste un buget si profitul pe care ti-l doresti in urma actiunilor pe care le vei intreprinde. Principiul de functionare a strategiei consta in alegerea unui sir de cifre intre 1 si 9. Miza primului pariu va fi egala cu suma primului si ultimului numar din sir. Indiferent de ce se va intampla in urma primului pariu (castigator/necastigator), vei avea parte de un nou sir de numere. Obiectivul este sa inchei lista cu numere. De unde si numele de “sistemul de anulare”. Cat de lung este sirul sau ordinea cifrelor depinde de bugetul pe care ti-l stabilesti si de profitul dorit.

Cum functioneaza sistemul Labouchere?

Avem, asadar, un sir de cifre. Sa presupunem o lista cu cifre succesive, de la 1 la 8 (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8). Asta inseamna ca ne dorim un profit de 36 de unitati. O unitate poate avea valoarea pe care i-o atribuim noi. In situatia aceasta, sa spunem 10 RON. Profitul nostru, in cazul in care “eliminam” lista, va fi de 360 RON. Asta presupunand ca vom paria pe cote de 2.00.

Primul pas consta in pariul initial pe care il vom plasa. Asa cum precizam mai sus, el va fi egal cu suma primului si ultimului numar din sir (9 unitati in exemplul nostru). Dupa incheierea evenimentului, avem doua posibilitati:

  • Pariul nostru este castigator. Acum, vom elimina din lista cele doua numere (1 si 8) si vom continua cu cel de-al doilea pariu, care va consta in suma primului si ultimului numar din noul sir (2 si 7).
  • Pariul nostru este necastigator: In acest caz, respectiva miza (9) trebuie trecuta in sir ca ultimul numar.

Vom avea de fiecare data un nou sir de numere, indiferent de rezultatul pariului nostru. Si vom continua sa ne indeplinim obiectivul, acela de a elimina complet lista. Sunt insa si alte detalii de care trebuie sa tii cont inainte sa te apuci de proiect pentru biletul zilei. Cu cat sirul este mai lung, cu atat vei avea nevoie sa fii mai eficient in ceea ce priveste procentajul de reusita la pronosticuri. Alt aspect ce-ti influenteaza bugetul este dat de cifrele mari din sir. Daca te vei apuca sa pui cifre mari in lista, atunci pariurile tale vor capata proportii. Mai ales daca primele pariuri nu-ti sunt favorabile.

Nu e obligatoriu sa ai un sir ascedent (ca cel din exemplul nostru). Totul depinde de stilul tau de a juca ponturi pariuri. Daca nu te simti confortabil cu mize mari, atunci varianta unui sir cu cifre mai mici (1, 2, 3, 2, 2, 1, de exemplu) poate fi o solutie. Totusi, aceasta varianta duce si la un profit mai modest.

Avantaje si dezavantaje

Ca orice strategie la pariuri, sistemul Labouchere are si el avantaje si dezavantaje. Sa discutam prima data despre aspectele pozitive. Odata ce iti stabilesti asteptarile si te familarizezi cu detaliile acestui sistem, el devine destul de usor de implementat. Nu conteaza bugetul sau stilul de joc, sistemul Labouchere este pentru toata lumea. In plus, strategia e conceputa astfel incat nici nu trebuie sa ajungi la un procentaj de 50% de pariuri castigatoare. Atunci cand urmatoarea formula * (nr. pariuri necastigatoare + cate numere am avut pe lista initiala) / 2 ≤ nr. pariuri castigatoare * devine valida, sirul se incheie, iar profitul este garantat.

Dar pentru ca strategia sa fie buna, avem nevoie de pariuri cu macar 50% sanse de castig. Asta inseamna cota 2.00 obligatorie. Ne limiteaza posibilitatile, insa sunt destui experti pe site-ul Ponturi Bune care ofera cota 2.00 zilnica, de unde ne putem inspira.

Avantaje sistem Labouchere

  • Poti sa stabilesti de la inceput detalii foarte importante (miza, profit)
  • Pariurile pierzatoare multiple nu te ruineaza
  • O strategie lejer de aplicat dupa ce ii intelegi mecanismele

Dezavantaje sistem Labouchere

  • Strategia functioneaza cel mai bine cu cote in jur de 2.00, ceea ce-ti limiteaza optiunile
  • Daca sirul de numere nu e adaptat la un buget realist, atunci serii lungi de pariuri pierzatoare pot conduce la mize care nu mai pot fi acoperite

Daca sirul de numere nu este adaptat la bugetul tau, atunci vei avea probleme in a-l “elimina”. Sunt suficiente cateva pariuri necastigatoare, iar miza se poate ridica la o suma pe care nu ti-o mai poti permite. De aceea, sfatul nostru este sa fii sincer cu tine si sa-ti stabilesti un buget accesibil inca de la bun inceput.

Top case de pariuri online


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri