Ghidpariuri

Cum se utilizeaza ROI la pariuri

Termenul de ROI provine din lumea financiara si inseamna rentabilitatea investitiei, adica ce randament va asteptati sa obtineti pe investitia facuta la pariuri. Aceasta statistica a devenit foarte importanta in pariurile din zilele noastre, si este folosita ca un indicator in a determina cat de bun esti la pronosticuri. ROI este necesar pentru a determina cu adevarat si cu exactitate cat ai facut profit net, nu este necesar doar sa aproximezi cat ai investit si sa vezi la final suma castigata.

Cum se utilizeaza ROI la pariuri

Rentabilitatea investitiei este cea mai buna metoda pentru a vedea cat de bine te descurci cu pronosticurile. Varianta mult mai buna decat a numara banii castigati, cate unitati ai obtinut sau chiar mai buna decat rata de succes in procente a pariurilor castigatoare. Daca e sa incepem cu ultimul exemplu, daca cineva are un procent de reusita de 80% (pariuri castigatoare) poate fi o capcana daca nu stim exact ce sume s-au mizat dar mai ales pe ce cote s-a pariat.

Ce inseamna ROI?

Return On Investment din engleza adica rentabilitatea investitiei, cat de eficienta este investitia pe care o faci la pariuri sportive, pentru ca despre ele este acest site, chiar daca acesta metoda poate fi folosita si in alte domenii. ROI determina cati bani castigi sau pierzi din banca ta, adica media profitului per pariu. Daca ai plasat 500 de pariuri cu 100 RON per pariu si esti cu 3000 RON pe plus ai un ROI de 106%. Asta inseamna ca la fiecare 100 de ponturi pariuri primesti inapoi 106 RON. Un profit mediu de 6 RON per pariu la o miza de 100 RON.

Cum se utilizeaza ROI la pariuri

ROI poate fi afisat in diferite forme in functie de context. La noi in tara cea mai cunoscuta forma este in procente de exemplu ROI 106%. Dar asa cum spuneam poate fi exprimat in mai multe forme. In forma zecimala cum ar fi 0.06 care corespunde cu 106%. La nivel international in procente se exprima doar profitul, de exemplu 6%. Ce exprimare folosesti este mai putin important, ceea ce este important e sa stii ce inseamna.

Exemplu 1

  • Total banca: 2000
  • Numar total de pariuri: 100
  • Profit net total: 500 RON
  • ROI: 125%

Exemplu 2

  • Total banca 1000 RON
  • Numar total de pariuri: 50
  • Profit net total: 100 RON
  • ROI: 110%

Cum se calculeaza ROI

Exista mai multe variante prin care puteti afla ce ROI aveti, dar cea mai simpla este sa cale este sa impartiti profitul net la banca setata pentru pariuri. Iata cum se face.

  • 300 RON (profit net) / 1500 RON (banca) = 0.2 = 120%
  • – 300 RON (pierderi nete) / 1500 RON (banca = -0.2 = 98%

Am dat doua modele mai sus, cand esti pe plus dar si cand ai iesit pe minus. Practic 100% ROI inseamna ca esti pe 0, n-ai pierdut bani dar nici nu ai castigat. Tot ce este peste 100% reprezinta profitul tau si indiferent cat ar fi de mic ar trebui sa te bucuri pentru ca ai muncit pentru el si ai reusit sa bati casele de pariuri. Daca insa ai ajuns sub 100% ROI atunci ai iesit pe minus, ceea ce inseamna ca trebuie sa schimbi ceva la tine pentru a recupera in lunile urmatoare cu cota 2 si biletul zilei.

Ce e bine si ce e rau la ROI

Un jucator care pariaza pe ligile mai putin cunoscute cu bugete mai mici ar trebui sa aiba un ROI mai ridicat fata de persoanele care joaca pe campionatele puternice cu bugete ridicate, precum Premier League. Daca reusesti sa te mentii cu ROI peste 100% pe o perioada lunga de timp si doar cu pariuri pe evenimente de top, ar trebui sa fii foarte multumit de tine. Pana la urma, foarte putini utilizatori reusesc sa faca un profit sigur din pariuri pe termen lung.

Asa cum am mentionat mai sus, numarul de meciuri este extrem de important pentru a devenit un jucator cu ROI pozitiv. Spre exemplu un parior cu un ROI de 102% dupa 1000 de pariuri poate fi mult mai de succes decat un parior cu un ROI de 120% dupa doar 100 de pariuri. Asta inseamna ca desi pe termen lung oricine poate avea noroc, adevarata provocare vine cand incercam sa obtinem profitul pe termen lung, ceea ce putini oameni reusesc.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri