Sunt multe variante de modele de pariere in functie de scopul si rezultatele pe care vrei sa le obtii. Unele sunt mai profitabile iar altele mai putin profitabile. Nu multe persoane recunosc sa construiasca un model de pariere de succes, iar acest ghid nu va asigura 100% ca veti reusi sa faceti acest lucru. Totusi, urmarind acest material veti avea o imagine mai buna asupra unui model de pariere, ce inseamna si cum poate fi compus.
Ce este un model de pariere?
Un model de pariere este un sistem ce este bazat pe statistici impartiale ce te ajuta sa gasesti valoare in meciuri in care altii nu gasesc. Pe langa aceste informatii, sistemul te ajuta sa nu amesteci sentimentele in jocurile tale, o problema comuna in aceasta activitate.
Construind un model profitabil de pariere, vei avea posibilitatea de a anticipa mai bine diferite rezultate in evenimente. Un model perfect poate fi mai eficient decat cotatiile bookmakerilor. Dar pentru a face modelul perfect, ai nevoie de foarte mult timp sa prelucrezi multe date statistice, plus cunostinte vaste in acest domeniu. Casele de pariuri online au multi angajati care dezolvata modele de pariere aproape in fiecare zi folosind o baza de date uriasa. Asta inseamna ca daca vrei sa reusesti sa pui la punct un model perfect la pariuri pentru a invinge casele de pariuri, ai nevoie de mult timp si munca. Dusa la capat aceasta misiune, isi va arata rapid utilitatea, iar profitul tau la pariuri sportive va deveni constant.
6 pasi pentru a construi un model de pariere
- Determina tipul de pariu
- Specifica statisticile
- Colecteaza informatii
- Exceptie pentru model
- Construieste modelul
- Testeaza si analizeaza modelul
1. Determina ce pariu sa faci pe modelul tau
Acesta este primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru modelul tau. Trebuie sa decizi ce tip de pariu sa folosesti pe biletul zilei. De exemplu vrei sa faci un model care sa te ajuta sa determini probabilitatea la PESTE/SUB la numarul de goluri din campionatul Germaniei. Importanta acestui pas este ca tu decizi care este obiectivul modelului. Incearca sa alegi un tip de pariu cat mai simplu, pentru a-ti simpla misiune atunci cand cauti date statistice.
Exemple de tipuri de pariuri:
- 1×2
- Peste/sub la goluri
- Cornere
2. Specifica statisticile
Pentru pasul numarul 2 ne referim la selectia statisticilor pe care te vei baza in modelul tau. Un lucru foarte important de care trebuie sa tii cont de statistica este timpul: adica cu pana la cat timp in urma sa te uiti la statistica unei echipe? De exemplu poate echipa are alti jucatori fata de sezonul trecut, sau poate acum lipseste un jucator important, deci nu are rost sa mergem foarte in urma cu statistica, fara a vedea prima oara informatiile de actualitate. Daca pariezi pe meciuri de campionat, atunci statistica ta ar trebui sa se baze doar pe meciuri de campionat, fara alte competitii precum cupa, amicale sau cupele europene.
3. Colecteaza statistici
La pasul 3 trebuie sa colectezi tot felul de statistici pentru modelul tau. Functionarea modelului se bazeaza exclusiv pe statistici corecte si detaliate, de aceea acest pas este foarte important. Mai bine sa aduni mai multe informatii decat prea putine, pentru ca mai tarziu poti renunta la anumite date si ramane doar cu cele esentiale. Colectarea datelor iti va lua cel mai mult timp, insa este un pas esential si trebuie completat cu grija.
Poti decide sa iti pastrezi propriile statistici asupra meciurilor, dar pregateste-te pentru o munca foarte complicata. Din fericire exista o multime de surse pe internet care afiseaza statistica la multe sporturi si meciuri. Unele ofera acces gratuit pentru statistici de baza in timp ce altele sunt cu plata pentru si mai multe date. In functie de cat de avansat este modelul, va trebui sa iti customizezi formatul de cautare pentru a gasi exact ce ai nevoie pentru modelul tau de pariere.
4. Exceptii pentru modelul de pariere
Dupa ce ai strans toate statisticile necesare, trebuie sa setezi reguli importante pentru modelul tau. Vor fi unii factori care vor face ca modelul tau sa fie nefolositor in anumite meciuri, de aceea trebuie sa stii cand modelul este util si cand nu. Acesti factori sunt dificil de pus intr-un material explicativ pentru ca acestia difera in functie de statistici.
Spre exemplu poate in modelul tau de pariere apare ca ar fi indicat sa pariezi la peste 2.5 goluri la Wolfsburg – Schalke la o cota 2. Dar cota marita s-ar putea sa cuprinda cativa factori care nu sunt specificati in modelul tau. De exemplu poate de la Wolfsburg lipsesc 2 atacanti de baza, sau oaspetii vor juca la egal pentru ca si-au indeplinit deja obiectivul.
Lista de exceptii
- Absenta unor jucatori importanti
- Conditii meteorologice
- Program incarcat pentru echipa
- Antrenor nou
5. Construieste modelul
Dupa ce ai facut modelul conform indicatiilor de pana acum, este timpul sa construiesti modelul propriu-zis. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa stii sa folosesti unul dintre urmatoarele programe:
- Excel
- Maple
- MathCloud
- MATLAB
- freemat
Sfatul nostru este sa incepi cu cel mai simplu program, Excel. Nu ai nevoie de foarte multe cunostinte, sa fii expert in calculatoare pentru a face un model, dar cu cat te pricepi mai bine in acest domeniu, cu atat mai simplu iti va fi. Daca te pricepi la matematica cat de cat si poate stii si despre teoria probabilitatii cu atat mai bine, iti va fi mult mai usor cu modelul de pariere.
6. Testeaza si analizeaza
Pasul final este sa analizezi si sa testezi modelul tocmai conceput, pentru inceput poti testa modelul pe evenimente deja terminate, sa te uiti la cote, sa vezi daca selectiile tale ar fi fost castigatoare dupa acest model. Dupa ce ai facut acest lucru poti incepe pe bune sa pariezi dupa sistemul tau, dar incepe cu prudenta, pe parcurs vor mai aparea puncte slabe in model pe care trebuie sa le indrepti. Probabil modelul nu va fi niciodata 100% complet, dar cu mici ajustari pe parcurs te poate ajuta sa iti indeplinesti obiectivul la ponturi pariuri, adica profit pe termen lung.