Ghidpariuri

Dictionar pariuri - termeni explicati

In acest material explicam majoritatea termenilor de la pariuri sportive. Daca ati avut probleme in trecut cu un anumit pariu pe care nu il intelegeati, acum puteti consulta lista noastra pentru a vedea exact ce inseamna, unde si cum se foloseste. Tot aici vom exemplifica cand un pariu este castigator si cand este pierzator. Articolul acesta este util pentru pariorii incepatori care nu inteleg inca toti termeni de la pariuri online, dar si pentru cei mai experimentati care vor sa incerce pariuri mai speciale.

Dictionar pariuri - termeni explicati

Dictionar pentru tipuri de pariuri sportive

Casele de pariuri de pe piata ofera in prezent sute de optiuni de pariere pentru fiecare eveniment in parte. Acest lucru este evident un lucru bun, pentru ca avem o multime de piete disponibile din care putem alege, dar pentru a putea paria eficient pe aceste cote trebuie sa intelegem ce inseamna acele pariuri.

Dictionar pariuri - termeni explicati

Multi dintre cititorii nostri stiu deja cum sa pariezi pe castigator, stiu cum functioneaza golurile peste/sub dar mai sunt destule variante de pariere la meciuri pe care nu este asa de usor sa le intelegem. Din acest motiv am facut acest ghid unde explicam ce inseamna fiecare pariu in parte, nu am putut acoperi chiar toata oferta de la agentiile de pariuri, insa daca aveti intrebari pe acest subiect te puteti contacta oricand pe mail sau retelele de socializare unde suntem prezenti.

1×2

1×2 inseamna ca poti paria pe rezultatul final in meci. Ai 3 variante, 1 daca vrei sa pariezi pe victoria gazdelor, X daca vrei sa pariezi pe meci egal si 2 daca vrei sa mizezi pe victoria oaspetilor. In unele sporturi nu se poate paria pe X, de exemplu la tenis, pentru ca nu se poate termina la egalitate.

1X

1X inseamna ca poti paria pe 2 rezultate posibile in meci, adica sansa dubla. Daca ai ales 1x pentru a bifa pariul castigator, trebuie ca echipa gazda sa nu piarda meciul victoria sau egalul sunt variantele castigatoare.

X2

La X2 inseamna tot o sansa dubla, inseamna ca echipa oaspete nu trebuie sa piarda pentru a bifa pariul castigator. Asadar egalul sau victoria oaspetilor sunt variante castigatoare.

12

Varianta dubla 12 este mai putin utilizata si inseamna ca una dintre echipe trebuie sa castige pentru a avea biletul castigator. Nu conteaza cine bate, singura conditie este ca meciul sa nu se termine la egalitate.

1×2 si peste/sub

Aceasta combinatie de rezultat final si numarul de goluri a devenit foarte populara. Alegem 1, x sau 2 si numarul total de goluri care va fi inscris in timpul regulament. Acest tip de pariu este foarte utilizat in meciuri dezechilibrate.

12 + prelunguri

Cine castiga partida inclusiv in prelungiri, acest tip de pariu este des utilizat in sporturile cu prelungiri cum ar fi la baschet, hochei, dar evident si in confruntarile eliminatorii de fotbal.

12 + prelungiri + lovituri de departajare

Varianta de cine castiga meciul se extinde pana la loviturile de departajare, alegi cine castiga meciul inclusiv dupa prelungiri si penalty-uri.

Handicap Asiatic

handicapul asiatic este foarte popular la jucatorii din ziua de azi, in special la meciurile de fotbal. La acest tip de pariuri se exclude egalul si se pot paria pe 2 rezultate: 1 sau 2. Casele de pariuri acorda celor 2 echipe un handicap pentru a face cotele mai atractive. Pentru inceput pariurile cu handicap o sa ti se pare complicate, dar dupa cateva exemple o sa le intelegi bine.

Handicap Asiatic 0.0

Pariezi pe Barcelona cu handicap 0.0 sa castige impotriva lui Real Madrid, asta inseamna ca te astepti ca Barcelona sa castige. Daca totusi meciul se termina la egalitate, primesti banii inapoi, este un fel de DNB (draw no bet).

 • Barcelona castiga la orice scor = pariul e castigat
 • Barcelona pierde – pariul este pierdut
 • Meciul se termina egal – primesti miza inapoi

Handicap Asiatic -0.25 (0.0, 0.5)

Pariezi pe Barcelona cu handicap -0.25 impotriva lui Real Madrid. Te astepti ca Barcelona sa castige, dar daca nu o face si meciul se termina la egalitate, primesti jumate din miza inapoi.

 • Barcelona castiga – pariul e castigator
 • Barcelona pierde – pariul este pierdut
 • Meciul se termina egal – primesti jumatate din miza inapoi

Handicap Asiatic -0.5

Pariezi pe Barcelona cu handicap -0.5 impotriva lui Real Madrid. Crezi ca Barcelona va castiga. Daca nu se intampla acest lucru pierzi pariul.

 • Barcelona castiga la un gol sau mai mult – pariul e castigator
 • Barcelona pierde – pariul este pierdut
 • Meciul se termina egal – pariul este pierdut

Handicap Asiatic -0.75

Pariezi pe Barcelona cu handicap -0.75 impotriva lui Real Madrid. Te astepti ca Barcelona sa castige la mai mult de un gol diferenta.

 • Barcelona castiga la minim 2 goluri diferenta – pariul este castigator
 • Barcelona castiga la 1 gol diferenta – primesti jumatate din miza inapoi
 • Barcelona pierde – pariul este pierdut
 • Meciul se termina egal – pariul este pierdut

Handicap Asiatic -1

Pariezi pe Barcelona cu handicap -1 contra Real Madrid. Crezi ca Barcelona va castiga la cel putin 2 goluri diferenta.

 • Barcelona castiga la minim 2 goluri diferenta – pariul este castigator
 • Barcelona castiga la un gol diferenta – primesti miza inapoi
 • Barcelona pierde – pariul este pierdut
 • Meciul se termina egal – pariul este pierdut

Peste 0.5 goluri

Daca nu se dau goluri pariuri este pierdut. Daca se scrie cel putin o data, pariul este castigator.

Peste 0.75 goluri

La 0 goluri pariul este pierdut, daca se da fix 1 gol primesti jumatate din miza inapoi iar celalalta jumatate este multiplicata cu cota si primesti profitul, daca se dau 2 sau mai multe goluri pariul este castigator.

Peste 1 gol

La 0 goluri pariul este pierdut, la fix 1 gol miza este rambursata in totalitate, la cel putin 2 goluri pariul este castigator.

Peste 1.25 goluri

La 0 goluri pariul este pierdut, la fix 1 gol jumatate din miza este rambursata, la cel putin 2 goluri pariul este castigator.

Peste 1.5 goluri

Pariul este castigator daca se inscriu cel putin 2 goluri in meci, la mai putine reusite pariul este pierdut.

Sub 0.5 goluri

Daca nu se da niciun gol, pariul este castigator, iar daca se inscrie pariul este pierdut.

Sub 0.75 goluri

Daca nu se da gol pariul este castigator, daca se da fix 1 gol primesti jumatate din miza inapoi iar daca se dau mai mult de 2 goluri pariul este pierdut.

Sub 1 gol

Daca nu se da gol, pariul este castigator, daca se da fix 1 gol miza este rambursata in totalitate iar daca se dau minim 2 goluri pariul este pierdut.

Sub 1.25 goluri

Daca nu se inscrie pariul este castigator, daca se da fix un gol primesti inapoi jumatate din miza iar cealalta este multiplicata cu cota, daca se dau mai mult de 2 goluri pariul este pierdut.

Sub 1.5 goluri

Daca se inscrie maxim un gol pariul este castigator, daca se dau 2 sau mai multe pariul este pierdut.

Numarul total de goluri

Este un pariu foarte utilizat in special pe meciurile in care nu stii cine va castiga sau nu vrei sa risti pe un rezultat final, poti alege peste 2.5 goluri pentru cel putin 3 goluri in partida sau sub 2.5 goluri daca nu crezi ca vor fi mai mult de 2 goluri.

Betting exchange

Acest mod de pariere este total diferit de cel clasic in care joci pe un pronostic care crezi ca o sa iasa impotriva caselor de pariuri, prin betting exchange joci impotriva altor jucatori. Iti poti seta singur cotele si poti permite altor utilizatori sa pariezi pe cotele tale.

Echipa gazda marcheaza

Poti paria pe echipa gazda ca marcheaza sau nu.

Echipa vizitatoare marcheaza

Poti paria pe echipa oaspete ca marcheaza sau nu.

Ambele echipe sa marcheze

Poti paria pe cele doua echipe ca marcheaza sau nu.

Dublu

Dublu sau combo se refera la 2 pronosticuri combinate, de exemplu 1 solist si peste 2.5 goluri, ambele selectii trebuie sa fie castigatoare pentru a bifa pariul castigator.

Duel

O competitie intre 2 echipe sau 2 jucatori. Poti paria pe cine este mai bun in competitie, nu conteaza rezultatul meciurilor doar ce fac cei 2 jucatori pe care ai pariat direct.

Multiplu

Este un bilet care contine cel putin 2 selectii.

Simplu

Este un bilet care contine un singur meci.

Prima echipa care marcheaza

Poti paria pe ce echipa inscrie prima data in meci, pana la pauza sau in tot meciul.

Ultima echipa care marcheaza

Poti paria pe ce echipa va inscrie ultimul gol in meci.

Pauza/final

Daca pariezi pe pauza/final trebuie sa indici rezultatul de la pauza dar si cel final. De exemplu 1 pauza/1 final inseamna ca echipa gazda conduce si la pauza si la final.

Fata in fata (H2H)

Head to head este o statistica care pune fata in fata echipele implicate si afiseaza rezultatele din ultimele meciuri jucate in toate competitiile, acasa si/sau in deplasare.

Pariuri live

Partea plina de adrenalina a pariurilor o reprezinta pariurile live. Poti paria pe meciuri dupa ce ele au inceput, adica in timp real. Cotele se schimba de la un minut la altul si orice eveniment din meci poate influenta drastic o cota.

Marcator

Poti paria pe cine va inscrie in meci. De aici poti fi mai multe optiuni, de exemplu cate goluri marcheaza jucatorul respectiv sau daca inscrie primul gol al meciului.

Fara egal (DNB)

Acest tip de pariu ne da sansa sa pariem pe o echipa si sa avem o sansa de salvare daca formatia respectiva nu castiga. In cazul in care echipa pe care am pariat sa castige nu invinge si se termina egal, primim cota 1, adica banii mizati inapoi.

Scor corect

Trebuie sa indici scorul exact la finalul meciului. Este un pronostic greu dar care are cote foarte mari.

Value Bet

Value Bet reprezinta acel pariu care are o sansa mai mare de reusita decat cota pe care o oferta agentiile sau care are o cota foarte buna la o agentie iar la celelalte cota este mult mai mica.

Castiga la 0

Pariaza pe una dintre echipe sa castige fara sa primeasca gol.

Wincast

Trebuie sa indici cine castiga meciul si primul marcator al meciului.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri