Ghidpariuri

Cum functioneaza un bonus de bun venit

Bonusurile de bun venit sunt o recompensa din partea agentiilor online pe care o acorda clientilor noi care au ales sa-si faca cont pe platformele lor. Fiecare casa de pariuri licentiata in Romania are o oferta de bun venit, dar termenii si conditiile difera de la un bonus la altul, asta pentru ca promotiile de inscriere sunt diferite, unele agentii ofera pariuri gratuite, altele bonusuri in procente iar altele pariuri fara risc. In acest material vom explica regulile de baza si conditiile la care trebuie sa fii atent cand alegi un bonus de inregistrare la pariuri.

Cum functioneaza un bonus de bun venit

Iata cum arata un bonus de bun venit

In online toate casele de pariuri ofera in ziua de astazi clientilor un bonus de bun venit pentru a recompensa clientul la deschiderea contului. Asta a fost si inca este cel mai insemnat avantaj al caselor de pariuri online in comparatie cu agentiile stradale. Aceste bonusuri de bun venit sunt tot mai multe si se schimba destul de des la anumite agentii, iar pentru cei incepatori in pariuri pot fi destul de greu de inteles. La prima vedere putem considera casele de pariuri foarte generoase pentru ca ofera aceste bonusuri de bun venit, insa ele au un bun motiv pentru care fac acest lucru. Competitia intre agentiile de pariuri din zilele noastre este foarte incinsa, iar pentru a aduce si pastra clienti noi, operatorii lanseaza o multime de promotii. Desigur ca pentru noi ca si clientii exista o parte pozitiva, avem de unde alege cand vrem sa facem un cont, dar nu avem voie sa uitam sa citim toate conditiile pe care le impune acel bonus pe care urmeaza sa-l primim.

Pentru a folosi un bonus de bun venit, este important sa stii ce conditii se aplica acelui bonus. Bonusurile de inscriere dar si alte bonusuri au in general anumite conditii de rulaj ce trebuie indeplinite pentru a putea retrage banii castigati. Este o conditie pentru tine ca si parior sa citesti termenii si conditiile pentru a sti cand esti eligibil sa retragi bonusul si castigurile aferente acestuia. Mai jos vom analiza cele mai importanti termeni din T&C.

Cum functioneaza un bonus de bun venit

Rulaj

Una dintre cele mai cunoscute si utilizate cerinte din partea agentiilor pentru bonusurile de bun venit este rulajul. Prin rulaj intelegem ca trebuie sa pariem bonusul primit de cateva ori inainte de a putea face o retragere a castigurilor. Cerintele de rulaj difera de la un operator la altul, dar si de la suma si tipul de bonus primit. De regula pentru bonusul in procente aveti de rulat de la x5 pana la x10. Pentru pariurile fara risc nu trebuie sa faceti decat un singur rulaj. Cam asa arata conditia de rulaj la pariuri online:

 • x5 valoarea bonusului
 • x7 valoarea bonusului
 • x6 valoarea bonusului + depozit
 • Fara conditii de rulaj

Cote minime

Daca se impun cote minime la rulaj asta inseamna ca pariurile pe care le plasati pe biletul zilei in vederea rulajului trebuie sa fie peste o anumita linie pentru a conta la rularea bonusului. De exemplu daca se zice in T&C ca aveti cota minima 1.30, asa inseamna ca toate pariurile care le faceti, trebuie sa fie la o cota peste 1.30 per selectie pentru a indeplini conditiile de rulaj. O mica sub-categorie a acestei discutii este cota per eveniment single si per bilete, se poate ca de multe ori sa difere cota minima la selectie vs. cota minima la bilet cu mai multe meciuri. Iata cateva exemple de cote minime:

 • Cota minima 1.30
 • Cota minima per eveniment 1.80
 • Cota minima totala pe bilet 2.00
 • Fara cote minime

Perioada de valabilitate

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont si care este cel putin la fel de important ca cele mentionate mai sus, este termenul de valabilitate. Bonusurile sunt valabile doar pentru o anumita perioada de timp. De exemplu 30 de zile sau 60 de zile, in aceasta perioada trebuie sa plasati ponturi pariuri pt. a indepliniti conditiile de rulaj impuse de agentie. Daca nu faceti acest lucru riscati sa pierdeti toti banii pe care i-ati castigat folosind bonusul primit.

Ce tipuri de bonusuri de bun venit exista

Ca sa utilizezi un bonus de bun venit cat mai eficient, trebuie prima data sa stii ca exista mai multe tipuri de bonusuri de bun venit. Fiecare are avantaje si dezavantaje, depinde foarte mult de ce fel de parior sunteti, daca pariati pe termen lung sau nu, daca aveti un buget scazut sau beneficiati de o banca mare. In opinia noastra pariurile fara risc 100% sunt cele mai bune, mai ales daca nu exista conditii de rulaj.

Bonusuri in procente %

Clasicele bonusuri de XX% pana la XX RON sunt cele mai populare si cele mai indragite de catre pariori. Nu avem nevoie de o mare experienta in domeniu pentru a intelege, de regula aceste bonusuri cel putin egaleaza suma depusa. De exemplu daca avem un bonus de 100% si depunem 500 RON, mai primim inca 500 RON sub forma de bonus. Totul bine si frumos, pana cand dam de conditiile de rulaj, care nu sunt foarte usor de indeplniti, dar nici imposibile. Daca aveti putina rabdare si inspiratie in pariuri puteti sa le luati banii agentiilor.

Exemplu de bonus in procente la pariuri

 1. Primesti un bonus de bun benit de 100% pana la 1000 RON
 2. Daca depui 500 RON primesti inca 500 RON sub forma de bonus
 3. Bonusul primit poate fi retras abia dupa ce au fost indeplinite conditiile de rulaj

Pariuri gratuite

Un pariu gratuit inseamna ca agentia de pariuri online iti ofera o suma de bani gratis pe care o poti folosi pe diferite tipuri de pariuri si la anumite cote, iar daca selectia ta este castigatoare, tu vei ramane doar cu profitul net, nu se ia in considerare si miza. De exemplu daca primesti 100 RON pariu gratuit si il joci pe cota 2, vei avea un castig potential de 100 RON, miza initiala fiind scazuta la calculul final.

Exemplu de pariu gratuit (freebet)

 1. Primesti un bonus de bun venit in valoare de 100 RON pariu gratuit
 2. Pariezi cei 100 RON primiti pe o cota minima indicata de casa de pariuri, spre exemplu cota 2.00.
 3. Daca pariul este castigator, vei primi 100 RON, NU 200 asa cum te asteptai, pentru ca miza nu se ia in calcul la pariuri gratuite

Pariuri fara risc

Una dintre cele mai populare variante de bonusuri de inregistrare este pariul fara risc. Pariurile fara risc care ne acopera intreaga suma mizata si care au conditii bune sau chiar inexistente de rulaj chiar merita toata atentia noastra. Practic plasezi un prim pariu la agentia respectiva fara niciun risc de a pierde investitia. In cazul in care pariul tau nu ti-a iesit, primesti banii inapoi. Daca pariul este “verde” primesti castigul iar bonusul este finalizat. Atentie totusi la conditiile impuse de casa de pariuri.

Exemplu de pariu fara risc

 1. Primesti un pariu fara risc la inregistrare de 100% pana la 300 RON
 2. Pariezi pana la cel mult 300 RON pe un pronostic eligibil la cota minima prezentata de acasa de pariuri
 3. Daca pariul tau este castigator, atunci bonusul este considerat finalizat
 4. Daca pariul tau este pierdut, primesti banii mizati inapoi 100% pana la cel mult 300 RON. Banii primiti inapoi pot avea conditii de rulaj, dar foarte mici

Pariuri gratuite fara depozit

Daca gasesti un pariu gratuit fara depozit atunci trebuie sa te declari noroc, pentru ca astfel de oferte nu sunt foarte raspandite. Primesti o suma fixa pe care o poti utiliza doar in anumite conditii: pe anumite meciuri/sporturi la o anumita cota minima si intr-un anumit interval de timp. In general pariurile gratuite fara depozit nu deplasesc suma de 50 – 100 RON, dar orice suma este buna atunci cand nu necesita nicio investitie din partea noastra.

Exemplu de pariu gratuit fara depozit

 1. Primesti un pariu gratuit fara depozit de 50 RON
 2. Plaseaza pariul gratuit pe un pronostic eligibil3
 3. Daca pariul este castigator, primesti inapoi doar castigul net, fara miza

Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

500 RON pariu fara risc + 300 rotiri gratuite + 50 RON pariuri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri