Pages

Cupa Mondiala de Rugby 2019 ponturi pariuri si cote

Numaratoarea inversa pentru Cupa Mondiala de Rugby 2019 se apropie de final. Pe 20 septembrie va lua startul editia cu numarul noua a competitiei. Ideea acestei competitii le-a apartinut australienilor. Care au si supus-o atentiei International Rugby Board in iunie 1983. Avea sa fie luata in serios si supusa dezbaterii un an mai tarziu, dupa ce si neo-zeelandezii si-au exprimat interesul pentru o astfel de intrecere. Iar IRB le-a propus sa alcatuiasca un grup de lucru care sa studieze fezabilitatea ideii.

Cupa Mondiala de Rugby

In decembrie 1984 a demarat intregul proces, iar in martie anul viitor, la intalnirea de la Paris, IRB vota conceptul competitiei. De precizat ca Anglia, Scotia, Irlanda si Tara Galilor au votat impotriva ideii. Pentru au fost Australia, Noua Zeelanda si Franta. Plus Africa de Sud, al carei vot a fost crucial pentru a mentine chestiunea in discutie. Si, dupa ce cate unul dintre englezi si galezi si-au schimbat votul, totul era pregatit pentru prima editie.

Prima editie s-a disputat in 1987, gazduita de Australia si Noua Zeelanda, si care a avut 16 echipe la start, intre care si Romania. Sapte dintre echipe reprezentau membri eligibili IRB, iar celelalte echipe au avut statutul de invitat. Competitia avea sa fie castigata de Noua Zeelanda. Care, intre timp, a ajuns la 3 succese, dupa triumfurile din 2011 si 2015. Australia (1991, 1999) si Africa de Sud (1995, 2007) au cate doua succese, in timp ce Anglia a reusit unul (2003).

De la a doua editie s-au introdus calificarile, iar numarul de echipe a crescut la 20. Formatul calificarilor s-a tot schimbat. In momentul de fata, primele trei clasate in grupa la o editie a Cupei Mondiale se califica si la viitoarea competitie. Celelalte 8 locuri sunt ocupate in urma calificarilor.

Editia din acest an, la care vor participa 16 echipe, se va disputa in Japonia in perioada 20 septembrie – 2 noiembrie. Este prima editie a intrecerii care este gazduita de Asia si, totodata, cea dintai care nu se joaca intr-o tara cu traditie importanta in rugby. Pana acum, intrecerea a fost gazduita de Australia/Noua Zeelanda (1), Angia, Tara Galilor, Franta, Irlanda, Scotia (2), Africa de Sud (3), Tara Galilor (4), Australia (5), Franta (6), Noua Zeelanda (7) si Anglia (8).

Cupa Mondiala de Rugby

Hong Kong si Singapore si-au exprimat si ele intentia de a avea statutul de co-organizator, insa pana la urma toate meciurile se vor juca in Japonia.

Orasele si stadionele de la CM de Rugby 2019

  1. FUKUOKA – Hakatanomori Stadium – Capacitate: 22,563 | Finalizat: 1995 | Utilizat: Fotbal (Avispa Fukuoka) si rugby
  2. KOBE – Kobe City Misaki Park – Capacitate: 30,132 | Finalizat: 2001 | Utilizat: Fotbal (Visel Kobe) si rugby (Kobe Steel Steelers)
  3. KUMAGAYA – Kumagaya Rugby Ground – Capacitate: 24,000 | Finalizat: 1991 | Utilizat: Rugby
  4. KAMAISHI – Kamaishi Recovery Memorial Stadium – Capacitate: 16,187 | Finalizat: 2018
  5. KUMAMOTO – Kumamoto Stadium – Capacitate: 32,000 | Finalizat: 1998 | Utilizat: Fotbal (Roasso Kumamoto), rugby si atletism
  6. OITA – Oita Stadium – Capacitate: 40,000 | Finalizat: 2001 | Utilizat: Fotbal (Oita Trinita) si atletism
  7. OSAKA – Higashiosaka City Hanazono Rugby Stadium – Capacitate: 30,000 | Finalizat: 1929 | Utilizat: Rugby (Kintetsu Liners)
  8. SAPPORO – Sapporo Dome – Capacitate: 41,410 | Finalizat: 2001 | Utilizat: Baseball (Hokkaido Fighters) si fotbal (Consadole Sapporo)
  9. SHIZUOKA – Ogasayama Sports Park – Capacitate: 50,889 | Finalizat: 2001 | Utilizat: Fotbal (Jubilo Iwata) si atletism
  10. TOKYO – Tokyo Stadium – Capacitate: 49,970 | Finalizat: 2000 | Utilizat: Fotbal (FC Tokyo si Tokyo Verdy), atletism si rugby
  11. TOYOTA CITY – Toyota Stadium – Capacitate: 45,000 | Finalizat: 2001 | Utilizat: Fotbal (Nagoya Grampus) si rugby (Toyota Verblitz)
  12. YOKOHAMA – International Stadium – Capacitate: 72,327 | Finalizat: 1997 | Utilizat: Fotbal (Yokohama F Marinos) si atletism

Si daca am vazut care sunt stadioanele pe care se joaca, iata si component grupelor:

  • Grupa A: Irlanda, Scotia, Japonia, Rusia, Samoa
  • Grupa B: Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada
  • Grupa C: Anglia, Franta, Argentina, SUA, Tonga
  • Grupa D: Australia, Tara Galilor, Georgia, Fiji, Uruguay

Cote pariuri pentru castigatoarea CM Rugby 2019

Casele dau ca favorite formatia Noii Zeelande. Nu este de mirare. Este castigatoarea ultimelor doua editii si, mai mult, prima formatie care a izbutit sa puna cap la cap doua succese consecutive. Iar acum il vizeaza pe al treilea. Cu o echipa extrem de puternica. Din care, parca, indiferent ce vedeta ar pleca, are un inlocuitor.

Anglia pleaca a doua favorita, insa eu (si, am vazut, sunt multi analisti de ponturi pariuri care merg pe aceeasi idee), n-o vad capabila de o astfel de performanta. Mai degraba Africa de Sud, cotata ca a treia favorita, a carei formatii, reintinerita de Rassie Erasmus, a terminat pe 2 in 2018 si pe primul loc in 2019 in Rugby Championship.

Sau, din Europa, Irlanda si Tara Galilor, formatii care, primesc, la egalitate, a patra cota. Fara sa mai vorbim, privind spre Antipozi, despre Australia, formatie care pare sa aiba o cota atat de mica pentru forma sa oscilanta, dar si pentru rezultatele per-total neconvingatoare in fata Noii Zeelande si Africii de Sud, cu care ar trebui sa se intalneasca in semifinale.

Favoritele acestei editii

Noua Zeelanda

Este oare capabila sa faca acest hat-trick si sa transpuna in practica statutul de favorita? In principiu, da. Are toate atuurile sa o faca. Iar ultimele rezultate, cu Australia si Tonga, o probeaza fara drept de tagada.

Chiar daca, dupa 10 ani in care a fost numarul unu mondial, a cazut pe locul 2, dupa galezi, ca urmare a unui egal cu Africa de Sud, acasa, si a infrangerii, 26-47, de la Perth, contra Australiei. Totusi, sa nu uitam, ca in aceste meciuri Kieran Read a facut experimente, iar acestea, dupa un pic de rodaj, au dat roade, dovada acel 36-0 cu aceeasi Australia, la Auckland, care i-a permis sa pastreze Bledisloe Cup.

Anglia

Anglia este cotata ca a doua favorita. Probabil dupa forma buna aratata in cateva meciuri din toamna si unul-doua, acum, in vara. E cert, daca rateaza iar calificarea in sferturi, precum acum patru ani, e crunt. Dar parca n-as vedea-o in finala. Eddie Jones a reconstruit teamul. A si castigat Six Nations, dar a facut-o in primii doi ani de mandate. Dupa, Irlanda si Tara Galilor au dominat competitia.

Africa de Sud

Sud-africanii revin dupa multa vreme in actualitate si viseaza sa egaleze recordul de victorii al neo-zeelandezilor. Rassie Erasmus a preluat echipa in 2018, a intinerit-o, si lucrurile s-au schimbat radical de-atunci. Locul 2 in Rugby Championship 2018 au aratat ca Africa de Sud, o formatie care mergea catre nicaieri, si-a gasit busola. Mai cu seama ca au batut All Blacks la Wellington, 36-34, pentru a ceda, doar 30-32, la Pretoria.

Mai mult, anul acesta si-au adjudecat trofeul. In premiera. Au demontat Australia, 35-17, au remizat cu Noua Zeelanda, 16-16, pentru ca apoi sa invinga cu 46-14 formatia Argentinei. O echipa care are cel mai puternic si distructiv pachet de inaintare din lume, chiar daca l-au pierdut, din pricina dopajului, pe Aphiwe Dyantyi. Si mai au un nume de urmarit, Herschel Jantjies.

Irlanda

Nu stiu cum se face, dar irlandezii isi pierd forma exact inaintea Cupei Mondiale. Probabil ca modul in care au pozitionat-o casele pe lista favoritelor este legat de acel Grand Slam din 2018 si acel prim succes in 110 ani contra Noii Zeelande. Urmat de un al doilea, anul trecut. Irlandezii au o generatie buna, condusa de Jonathan Sexton si Conor Murray, insa, iata, acel 15-57 de pe Twickenham, ne arata ca nu-s in forma in care sa poate produce o surpriza.

Tara Galilor

Galezii au reusit Grand Slam-ul in ultima editie a Six Nations. Sunt o formatie care, in zi buna, pot bate pe oricine, si, probabil, sunt la primul turneu in care au cu adevarat sanse sa puna mana pe trofeu. Insa echipa lui Warren Gatland a pierdut doua piese importante. Prima este Gareth Anscombe, ruptura de ligamente in recenta infrangere 19-33 contra Angliei. Cea de-a doua, numarul 8 Taulupe Faletau, si el accidentat. Sigur, il mai au inca pe Dan Biggar, omul meciului in revansa cu aceiasi englezi (13-6), dar nu-l vad capabil sa le ofere victoria. Probabil ca Africa de Sud, in semifinale, o sa fie o nuca prea tare. Oricum, dintre cele doua formatii, in opinia mea, se va alege adversarul neo-zeelandezilor din ultimul act.

Ce pariuri trebuie sa facem la Cupa Mondiala de Rugby

Vom incepe analiza propunerilor cu faza grupelor.

Grupa A pare o afacere 100% pentru Irlanda. Cota 1.25, Betano, pentru castigarea grupei este decenta pentru un combo de cota 2. Sau puteti incerca, pentru 1.28, la Unibet.

In opinia mea, fata de ordinea oferita de tragerea la sorti, vom asista la o schimbare, Japonia urmand sa mearga in sferturi in dauna Scotiei. Scotienii n-au o echipa rea, insa joaca extrem de prost in deplasare. In plus, japonezii s-au clasat sub scotieni la precedent editie a Cupei Mondiale doar ca urmare a oboselii, cedand in meciul direct doar pe final. Asadar Scotia eliminata din grupe (3.75 Unibet), Japonia eliminata in sferturi (4.00) sunt propuneri mai mult decat interesante.

Si, in cazul in care gasiti in oferta, mizati si pe minimum o infrangere la 70 de puncte a Rusiei. Sau o puteti face pe parcursul competitiei, noi vom oferi si pe parcurs analiza cu recomandari pentru biletul zilei format din mai multe sporturi.

In Grupa B, evident, decisiv urmeaza sa fie duelul dintre Noua Zeelanda si Africa de Sud. Eu mizez pe Noua Zeelanda, insa, la 3.50 sau 3.60, merita incercat succesul sud-africanilor. Este cel mai plauzibil dintre rezultatele surpriza ale primei faze. Italia, Canada, Namibia ar trebui sa fie ordinea locurilor 3-5, cotele fiind in consecinta extrem de mici.

Grupa C este o afacere in Anglia si Franta. Forma din ultima vreme a britanicilor ne indeamna sa va recomandam sa mergeti pe mana lor, la cota 1.40. Mai mult, aici putem avea o surpriza. Argentina inaintea Frantei. Palmaresul direct este egal daca ne uitam la ultimele 4, 6 sau 10 meciuri. Iar ultima confruntare s-a terminat 28-13 pentru francezi, acasa, insa diferenta de valoare, in fapt, a fost mult mai mica. Sau, pentru locul 3 in grupa in cazul Frantei avem o cota de 2.38, iar pentru eliminarea Argentinei in sferturi, 2.75. Cote care merita riscul.

In fine, in Grupa D duelul decisiv se va da intre galezi si australieni. Mizez pe prima echipa (1.75/1.72). Totodata, cred ca Fiji va obtine locul 3, iar cota este decenta: 1.44. Ba chiar, mai buna este cea pentru Georgia pe 5, 1.62.

Apoi, as mai merge pe faptul ca Anglia va trece de Australia. Sigur, australienii i-au eliminat inca din grupe in 2015, i-au invins in finala din 1991 (chiar acasa) si le-au fost egali in 2003. Insa ultimele meciuri directe schimba situatia. Sase victorii la rand pentru englezi, 8 din ultimele 10 si 10 din ultimele 12 cu acelasi verdict. Ceea ce inseamna semifinala pentru Anglia, cotata cu 1.62. Sau, mai bine, pentru ca nu cred ca vor trece de acest act, eliminata in semifinale, cota oferita de Unibet fiind 3.0. Implicit, tot la Unibet, merg pe eliminarea Australiei in sferturi, la 2.10. Fiji, Georgia.

Dupa acelasi algoritm, va propun sa mergeti pe feeling pe cealalta parte de tablou. Cu Tara Galilor si Africa de Sud. Mizati ca ajung in semifinala, iar apoi, alegeti-va favorita si pariati ca cealalta formatie paraseste drumul spre trofeu in penultimul act.

Romania la Cupa Mondiala de Rugby

Echipa Romaniei este una dintre formatiile care au participat la toate editiile de pana acum ale Cupei Mondiale. Pe teren isi asigurase calificarea si pentru competitia din Japonia. Apoi insa, a venit lovitura de teatru. “Stejarii” au fost penalizati cu cate cinci puncte pentru fiecare dintre meciurile (8 la numar) in care l-au folosit pe Sione Fakaosilea, jucator nascut in Tonga, pentru ca acesta nu era eligibil sa evolueze in echipa noastra. Romania a fost descalificata astfel de la Cupa Mondiala si amendata cu 100.000 de lire sterline. In plus, din sezonul viitor, “stejarii” vor juca in al treilea eșalon valoric al preliminariilor Cupei Mondiale.

Cote pariuri pentru cel mai bun marcator de eseuri

Daca doriti sa mergeti pe “piata” jucatorilor care vor avea cele mai multe eseuri, merita sa tineti cont de cateva aspecte. Estimarile sunt ca este nevoie de circa 6 incercari pentru a obtine un astfel de titlu. Or, pentru a ajunge la o astfel de performanta este indicat sa va orientate catre echipele pasibile sa ajunga in careul de asi. Iar dintre acestea, sa alegeti formatiile care au cele mai facile adversare in grupa, acolo unde ar putea eventual sa realizeze meciuri cu doua sau trei incercari.

Pornind de la aceste puncte de vedere, cele mai mari sanse le au jucatorii favoritelor Grupei B, Noua Zeelanda si Africa de Sud. Care, probabil, vor face scor cu Italia, Namibia si Canada. Iar o alta optiune o reprezinta galezii.

Cele mai importante momente din istoria Cupei Mondiale de Rugby

Fara indoiala, cele 8 editii de pana acum ale Cupei Mondiale ne-au oferit o multime de momente de referinta. Victoria jucatorilor din Samoa de Vest in fata Tarii Galilor (1991), succesele Frantei in fata All Blacks (1999 si 2007) sunt astfel de exemple.

Apoi, editia din 1995, care a ramas in istorie din doua motive. A fost competitia in care am asistat la ascensiunea lui Jonah Lomu. Apoi pentru ca, dupa ce, primita in competitie dupa eliminarea Apartheidului, Africa de Sud a castigat trofeul. Care avea sa-i fie inmanat capitanului Francois Pienaar de chiar regretatul Nelson Mandela.

Avem si doua momente memorabile legate de drop-goal. In ambele fiind implicata Anglia. Mai intai, in 1999. Atunci cand Jannie De Beer (Africa de Sud) a reusit nu mai putin de cinci astfel de procedee, iar echipa sa i-a eliminat pe britanici cu scorul de 44-21. Acestia au invatat insa lectia si, poate va amintiti, aveau sa castige unicul trofeu, in 2003, prin acelasi procedeu, reusit de Jonny Wilkinson.

Iar de la ultima editie ne amintim de succesul Japoniei in fata Africii de Sud, care a socat, dar si de performanta Romaniei. “Stejarii” au izbutit sa intoarca de la 0-15 in fata Canadei, aceasta fiind cea mai mare rasturnare de scor din istoria competitiei.

Cupa Mondiala de Rubgy la TV

Cupa Mondiala la Rugby este transmisa in direct de TVR. Competitia este considerata al treilea eveniment sportiv al lumii dupa Campionatul Mondial de Fotbal si Jocurile Olimpice, iar din punctul de vedere al transmisiunilor urmeaza sa fie una a recordurilor.

Potrivit organizatorilor, meciurille urmeaza sa ajunga in peste 800 de milioane de locuinte din 217 teritorii, insa aceste cifre pot fi depasite daca tinem cont si de cei care urmaresc partidele prin live streaming. Mai mult, in premieră mondiala, in Japonia partidele vor fi transmise cu tehnologie 8K. Un total de 34 de camere vor acoperi toate unghiurile pentru semifinale si finala, in timp ce la celelalte partide numarul acestora urmeaza sa fie de pana la 23.


Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri