Poker Online


Vrei sa inveti sa joci poker online? Iti oferim primele tale lectii despre Poker Romania in mod gratuit pentru a intelege de ce acest joc de noroc este considerat de multi un sport. Cu o disciplina de fier, cu lectiile puse la punct, si cu putina sansa poti sa iti faci un castig constant din poker. Iata cum si unde poti juca poker online in Romania.

Netbet logo
1

Netbet

Obțineți 20 de euro cash gratis

Unibet logo
2

Unibet

200 euro bonus progresiv

Poker reguli

Texas Hold’em si Omaha, cele mai populare doua jocuri de poker din lume, au structuri de pariere identice, cu patru runde de pariere cunoscute ca pre-flop, flop, turn si river. Runda de pariere pre-flop incepe imediat dupa ce toti jucatorii si-au primit cartile proprii, Inainte de a fi impartite carti comune; parierea pe flop are loc dupa impartirea primelor trei carti comune; pe turn dupa a patra carte comuna; iar pe river dupa a cincea si ultima carte comuna. Spre deosebire de alte jocuri de noroc precum jocuri ca la aparate, la poker e cu totul si cu totul altceva, trebuie sa cunosti bine aceste reguli.

Chinta roiala

Este cea mai rara mana din poker si cea mai buna. Deci in mare masura o astfel de mana va poate asigura victoria in orice fel de meci, evident mai conteaza si ce au ceilalti adversari

Mana de chinta roiala este alcatuita din 5 carti in ordine de aceeasi culoare, incepand cu “10”.


Chinta de culoare

Cinci carti in ordine numerica, toate de aceeasi culoare. In caz de egalitate, chinta de culoarea care are cartea maxima mai mare castiga intregul pot.

Cea mai buna chinta de culoare poarta denumirea de chinta roiala si este alcatuita dintr-un as, un popa, o dama, un valet si un decar de aceeasi culoare. O chinta roiala este o mana imbatabila.


Careu

Patru carti avand acelasi rang si o a cincea carte aditionala sau ‘kicker’.

In caz de egalitate: careul mai mare castiga intregul pot. In cazul jocurilor in care se folosesc carti comune, daca doi sau mai multi jucatori au acelasi careu, a cincea carte, care poarta denumirea de ‘kicker’, determina castigatorul potului – jucatorul cu kicker-ul cel mai mare ia intregul pot.


Full

Trei carti de acelasi rang si doua carti avand alt rang, dar egale intre ele.

In caz de egalitate: mana avand cele trei carti egale de rang mai mare castiga potul. In cazul jocurilor in care se folosesc carti comune, daca doi sau mai multi jucatori au full folosind aceleasi trei carti de rang mare, castigatorul este cel care are celelalte doua carti mai mari.


Culoare

Cinci carti de aceeasi culoare. In caz de egalitate: jucatorul care are cartea maxima mai mare castiga. In cazul in care cartea maxima are acelasi rang pentru mai multi jucatori, urmatoarea carte dupa cartea maxima ca rang se ia in considerare pentru a determina castigatorul si asa mai departe. Daca toate cele cinci carti sunt egale, potul se va imparti in mod egal intre jucatorii respectivi. Culoarea in sine a mainii (inima rosie, caro etc.) nu este folosita niciodata pentru departajare in poker.


Chinta

O secventa de cinci carti consecutive. In caz de egalitate: chinta care are cartea maxima mai mare castiga intregul pot.

Asul poate fi folosit atat la capatul superior al unei chinte (10-J-Q-K-A), cat si la capatul inferior (A-2-3-4-5), fiind singura carte care poate fi folosita in acest mod. A,K,Q,J,T este cea mai mare chinta posibila (As high) in timp ce 5,4,3,2,A este cea mai mica chinta posibila (5 high).


Trei de-un fel

Trei carti avand acelasi rang, alaturi de alte doua carti de ranguri diferite. In caz de egalitate: mana avand cele trei carti de acelasi rang mai mari castiga intregul pot. In cazul jocurilor In care se folosesc carti comune, daca doi jucatori au acelasi rang pentru cele trei carti, cea mai mare carte dintre celelalte doua se foloseste pentru a determina castigatorul, iar in cazul in care si aceasta carte este identica, se foloseste si a cincea carte.


Doua perechi

Doua carti avand acelasi rang, alte doua carti avand acelasi rang (dar diferit de rangul primelor doua carti) si o a cincea carte de rang diferit. In caz de egalitate: jucatorul cu perechea cea mai mare castiga. Daca jucatorii au perechea mai mare identica, atunci a doua pereche se foloseste pentru a determina castigatorul. Daca jucatorii au cele doua perechi identice, a cincea carte se foloseste pentru a determina cine castiga potul.


O pereche

Doua carti avand acelasi rang, alaturi de alte trei carti de ranguri diferite.

In caz de egalitate: jucatorul cu perechea cea mai mare castiga. In cazuri rare in care jucatorii au aceeasi pereche, se va face o departajare folosind cartea cea mai mare.

Daca jucatorii au aceeasi pereche, cea mai mare dintre celelalte carti se foloseste pentru a determina castigatorul si asa mai departe.


Carte mare

Orice mana care nu intra In niciuna dintre categoriile de mai sus. In caz de egalitate: in cazul in care cartea maxima are acelasi rang pentru mai multi jucatori, urmatoarea carte dupa cartea maxima ca rang se ia In considerare pentru a determina castigatorul si asa mai departe.


Cum sa joci poker

In poker, castigatorul fiecarei maini este jucatorul care detine cea mai buna mana in momentul in care se arata cartile la finalul mainii – moment cunoscut ca ‘showdown’ – sau cel care face ultimul pariu la care nu se mai da call, astfel castigand fara sa se ajunga la un showdown.

  • Check – refuzarea posibilitatii de a deschide parierea. Jucatorii pot face check doar cand nu s-a efectuat niciun pariu In runda curenta, aceasta miscare pasand actiunea, In sensul acelor de ceasornic, la urmatorul jucator. Daca toti jucatorii activi fac check, acestia raman In mana si se considera ca runda s-a Incheiat.
  • Bet – jucatorii pot paria daca niciun alt jucator nu a facut acest lucru in runda curenta. Dupa ce a fost plasat un pariu, alti jucatori trebuie sa dea ‘call’ pariind aceeasi valoare cu suma pariata pentru a ramane In mana.
  • Fold – jucatorii care fac fold renunta la carti si nu mai pot castiga sau actiona in mana respectiva.
  • Call – jucatorii pot face call daca alti jucatori au pariat in timpul rundei curente; actiunea presupune ca jucatorul care face call sa egaleze cel mai mare pariu efectuat Inaintea sa.
  • Raise – jucatorii pot plusa daca alti jucatori au pariat in timpul rundei curente; actiunea presupune ca jucatorul care face raise sa egaleze cel mai mare pariu efectuat inaintea sa si apoi sa mai faca unul mai mare. Toti ceilalti jucatori trebuie fie sa dea call noului pariu, fie sa faca ei insisi un nou raise (reraise), pentru a ramane in mana.
Joaca poker

Cum sa joci poker in siguranta

  • Manageriaza bugetul, nu paria mai mult decat iti permiti sa pierzi
  • Ai grija cu cine joci, nu toata lumea va juca corect cand se joaca pe bani reali
  • Daca joci poker online, iti recomandam sa o faci doar la cazinouri cu licenta de la ONJN
  • Respecta ceilalti jucatori
  • Nu te lasa controlat de emotii, joaca dupa o strategie si tine-te de ea

Top 3 cei mai buni jucatori profesionisti de poker din lume

Cine sunt cei mai buni jucatori profesionisti de poker din lume? Ei bine, ne-am indreptat atentia catre primii 3 jucatori de poker din lume, ierarhia fiind valabila la acest moment si tinand cont de suma ape care au obtinut-o.

1. Bryn Kenney: 56.403.505$

Bryn Kenney

Un 2019 de exceptie i-a permis sa urce de pe locul 8, pe care-l ocupa la finele anului anterior, pan ape prima pozitie. Pe care a pastrat-o. Kenney si-a inceput cariera in poker in 2007, iar in 2014 obtinuse deja primul triumf in World Series of Poker . In ceea ce priveste turneele, are in palmares mai multe victorii majore de-a lungul anilor, dar 2019 a schimbat totul, aducand peste o treime din totalul castigurilor intr-o singura noapte. Kenney a castigat la Londra cel mai mare premiu din istoria turneelor ​​de poker, 20.563.324 dolari, la Triton Million, In 2019.


2. Justin Bonomo: 49.128.197$

Justin Bonomo

A fost lider in acest top. Cariera sa in poler a Inceput la 16 ani, cand a transformat impresionant o depunere de 500 $ la Paradise Poker Intr-un pot de 10.000 $. Cativa ani mai tarziu, a devenit cel mai tanar jucator care a participat la masa finala la un eveniment televizat de la masa finala si a plecat acasa cu 40.815 dolari. De atunci, Bonomo a castigat primul loc la peste 20 de evenimente importante, inclusiv EPT Grand Final 2012 si WSOP 2018 Big One for One Drop. In 2018, cel numit ZeeJustin a castigat 20 de milioane de dolari in numai trei turnee.


3. Daniel Negreanu: 42.053.307$

daniel negreanu

Daniel „Kid Poker” Negreanu este un canadian nascut din parinti romani, Ana si Constantin, care au emigrat din motive economice din Romania In anul 1967. S-a nascut la Toronto si a ajuns la Vegas, pentru prima data, la 16 ani. Numit de Global Poker Index drept jucatorul deceniului 2004-2013 si castigator al WSOP Player of the Year In primii si ultimii ani ai acelui deceniu, Kid Poker a fost introdus in Poker Hall of Fame In 2014.

Canadianul detine in prezent sase bratari World Series of Poker, doua titluri World Poker Tour si sapte premii de minimum un milion de dolari. Cel mai mare premiu a fost de 8,28 milioane dolari, pe care i-a luat pentru locul 2 la Big One for One Drop la WSOP 2014. El este, de asemenea, singurul jucator care a castigat bratari World Series in Las Vegas, Europa si Australia.