Șahtior - Dinamo Kiev. Un derby cu trofeul pe masă.

In aceasta zi de sambata vom avea parte de un meci special din Ucraina, intre Sahtior si Dinamo Kiev. Cele doua echipe se lupta pentru Supercupa, iar acest lucru cu siguranta le va mobiliza pe ambele formatii, fiind vorba totusi de un trofeu. Partida are sa se dispute de la ora 21:00, si va alinia la centru cele mai bune echipe ale momentului in Ucraina.
sahtior Dinamo Kiev - Volin Lutsk

Sahtior-ul, fosta echipa a lui Mircea Lucescu si campioana Ucraniei, este favorita caselor de pariuri la castigarea meciului si implicit la obtinerea trofeului. Echipa antrenata de la margine de portughezul Fonseca a ramas in acelasi efectiv ca in sezonul trecut, fiind un lucru foarte bun in ce priveste omogenitatea. Sahtiorul a reusit sa cucereasca sezonul trecut titlul de campioana , si iata cum are ocazia sa mai joace inca o finala de Supercupa, tot in potriva rivalei de o viata, Dinamo Kiev. Brazilienii lui Fonseca sunt pregatiti sa aduca trofeul la Donetsk, mai ales ca au idee in mare masura de jocul prestat de adversari. Perioada de pregatire a fost productiva pentru Sahtior care a izbutit nu mai putin de 3 victorii si 2 egaluri in partidele amicale, in majoritatea reusind sa marcheze cel putin doua goluri, dovada ca atacul ramane in continuare arma letala. Interesanta este aceasta legatura intre ucranieni si brazilieni realizata de antrenorul portughez care a reusit sa faca o conexiune solida intre acestia. Concentrarea va trebui sa fie extem de puternica in aceasta finala daca isi doresc cu adevarat sa obtina a 10 a supercupa.

Dinamo Kiev intitulata ca oaspete in aceasta partida cu trofeul pe masa are mult de tras pentru a aduce trofeul in capitala. Echipa condusa de la margine de bielorusul Khatshkevic a fost la doua puncte distanta de titlu in sezonul trecut, ghinionul facand-o doar vicecampioana pe echipa din Kiev. Fotbalistii antenorului bielorus sunt pregatiti sa numai comita  aceleasi greseli ca in campionatul precedent, avand datoria morala sa castige titlul pentru devotamentul aratat de suporteri la fiecare partida. Dinamo Kiev este o forta in fotbalul ucranian, dar are nevoie de cateva schimbari pentru a reusi sa se bata cu Sahtiorul lui Fonseca si restul formatiilor din Europa. In pregatirea de vara, Dinamo Kiev s a impus in fata a numai putin de 5 echipe, fiind totusi cu o clasa sub aceasta, si remizand in alte doua jocuri. In majoritatea cazurilor defensiva a functionat impecabil. La fel ca in sezonul trecut, vicecampionii raman in acelasi efectiv cu obiectivele neschimbate: titlu, cupa si un parcurs cat mai indelungat in cupele europene.

Cu siguranta vom avea parte de o finala extrem de incrancenta, cu un joc destul de dur, in care ambele formatii vor da totul pentru acest trofeu. Ramane de vazut daca Dinamo Kiev isi va mentine invincibilitatea in privinta supercupei pe care a cucerit-o in ultimii 3 ani. Cred totusi ca Sahtiorul lui Fonseca va sparge gheata si va aduce trofeul la Donetsk, fiind convins de altfel ca cel mai indicat pronostic este cel pe goluri. Finala poate aduce goluri in ambele porti daca stam sa judecam dupa valoarea celor doua echipe si la faptul ca nu poti juca defensiv intr un mecincu trofeul pe masa.