Fenerbache - Besiktas. Echipa lui Philip Cocu nu a mai pierdut în fața alb-negrilor din 2005 pe teren propriu.

Primul joc cu adevărat incendiar din fotbalul turc al noului sezon se înregistrează în această etapă, fiind lăsat pentru prima zi din această săptămână care în practice în definitv și runda cu numărul 6. Fenerbache și Besiktas se vor înfrunta începând cu ora 21:00 pe Saracoglu Stadium unde publicul va juca un rol important pentru gazde care însă nu se simt prea comfortabil în acest moment.

Fenerbache realizează cel mai slab start de sezon din ultimii ani, galbenii ne reușind până în acest moment să înregistreze decât 2 victorii, un procentaj extrem de mic dacă stăm să privim totuși la banii investiți la clubul turc și la ce performanță se dorește. Formația lui Philip Cocu, olandezul ce încearcă să revoluționeze stilul de joc al celor de la Fener, este pe cale să se facă de râs în derby-ul din această seară dacă situația nu se reglează rapid în rândul echipei deoarece suferă extraordinar de mult în toate compartimentele. După 3 înfrângeri consecutive în campionat, o serie care nu se mai văzuse de foarte mulți ani la Fener, a urmat un succes de moral în fața lui Konyaspor, urmând ca la mijlocul acestei săptămâni să se vadă totuși adevărata valoare a turcilor, pierzând pe terenul celor de la Dinamo Zagreb cu un umilitor 4-1 în grupele Europa League.

Besiktas nu se poate mândri nici ea cu vreo performanță prea notabilă în acest start de sezon, însă alb-negrii sunt ceva mai bine așezați și mai motivați în partidele anterioare, doar lipsa lucidității la finalizare rămâne principala problemă a acestora. Echipa lui Gunes a traversat și ea o perioadă ceva mai nefastă în ultimele trei jocuri când nu reușiseră să strângă decât un punct până săptămâna trecută, pierzând chiar pe teren propriu în fața Antalyeispor cu 2-3 și remizând la Bursaspor cu 1-1. Weekendul trecut le-a oferit celor de la Bekistas bucuria unui nou succes și cum altfel decât pe Vodafone Park unde alb-negrii au reușit să se impună cu 2-1 în fața lui Yeny Malatyaspor grazie lui Babel și Pepe, însă o pierde grea pentru aceștia va fi închizătorul Gary Medel care a fost eliminat pentru cumulul de cartonașe.

Privind la jocul prestat de cei de la Fener în ultima vreme și la faptul că lotul celor de la Besiktas se prezintă mult mai bine decât al galbenilor, poti miza cu încredere pe faptul că echipa lui Gunes nu pierde în deplasarea de pe Saraclogu Stadium, însă o descătușare a lui Slimani&Co poate exista oricând și mai ales într-un derby. Fener nu a mai pierdut din 2005 pe teren propriu în campionat în fața celor de la Besiktas, înscriind în aproximativ toate meciurile și cred că nu o va face nici acum, mizând astfel pe o remontada a galbenilor care vor face uitate printr-un succes partidele anterioare.

Pont pariuri Bayern - Monchengladbach